Tuorepasta

Tuorepasta
noin 2-3:lle
n.4½dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1½-2dlvettä tai 3-4 munaa
2-3tlöljyä
(½-1tlsuolaa)

Valmistusohje

Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisätään neste, öljy ja suola. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta kimmoisaa taikinaa n. 10 min. Anna taikinan levätä peitettynä n. 30 min. Pastakoneella muotoiltavan taikinan ei tarvitse levätä ennen jatkokäsittelyä. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi hyvin levyksi ja tee itse lasagnelevyjä vuokasi kokoon sopivaksi. Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloi tällöin taikina ohueksi levyksi 3 - 4 kertaa ja taita kolmin kerroin joka kerralla. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. 

VINKKI: Tee samalla ohjeella pastalevystä nauhapastaa tai haluamiasi muotoja. Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min. Keitä pastaa 2-4 min runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois. Tarjoa kastikkeen ja juustoraasteen kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)