Tuorepasta

n.4½ | dl | Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja |
1½-2 | dl | vettä tai 3-4 munaa |
2-3 | tl | öljyä |
(½-1 | tl | suolaa) |
Valmistusohje
-
Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisätään neste, öljy ja suola. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi.
-
Alusta kimmoisaa taikinaa n. 10 min. Anna taikinan levätä peitettynä n. 30 min. Pastakoneella muotoiltavan taikinan ei tarvitse levätä ennen jatkokäsittelyä.
-
Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi hyvin levyksi ja tee itse lasagnelevyjä vuokasi kokoon sopivaksi. Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloi tällöin taikina ohueksi levyksi 3 - 4 kertaa ja taita kolmin kerroin joka kerralla. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan, kunnes haluttu paksuus on saavutettu.
VINKKI: Tee samalla ohjeella pastalevystä nauhapastaa tai haluamiasi muotoja. Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min. Keitä pastaa 2-4 min runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois. Tarjoa kastikkeen ja juustoraasteen kera.
Kommentoi reseptiä