Yrttipastaperhoset itse tehtyyn pastaan

Yrttipastaperhoset itse tehtyyn pastaan

Kaikille, joilla on intoa kokeilla itse jotain ihan uutta tai perheille/pariskunnille viikonloppupuuhaksi. Taikina on helpoin valmistaa Durumvehnäjauhosta, koska jauhossa on vähän venyvää sitkoa. Durumvehnäjauho on keltaisempaa kuin tavallisesta vehnästä valmistettu jauho ja jo durumjyvätkin (ei kasva Suomessa) ovat kovempia ja kuultavampia kuin vehnän jyvät. Tee kotipasta kaulimalla, jos et omista pastakonetta.

Valmistuneen kotipastan voi keittää heti tuoreena tai kuivattaa. Keittäminen ei vie kuin hetken kiehuvassa vedessä, kuten tuorepastalla. Valmistamalla pastan itse voi muotoilla pastasta millaisia kuvioita tahansa. Pastataikinaan saa vaihtelua lisäämällä siihen esim. yrttejä, pippuria, basilikaa, chiliä jne. Kotitekoinen pasta on hyvää sellaisenaan oliiviöljyn tai voisulan ja parmesaaniraasteen kanssa. Katso video ohjeen alta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tätä pastaruokaa.

noin 2-3:lle
n.300gMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
3munaa (tai 1½ dl vettä)
30g(tuoretta) persilja- tai basilikasilppua (1 dl)
50g(pakaste)pinaattisilppua
3tl(avokado)öljyä
Raikas vihreä avokadokastike:
1kypsä avokado
2rklsitruunamehua
1rklbasilikaa
1tlyrttisuolaa
1tlmustapippuria
1valkosipulinkynsi
2dlranskankermaa
50gparmesaanijuustoraastetta (1 dl)
(mustia oliiveja)
Voimakas punainen pesto:
3valkosipulinkynttä
1tuore (ruukku)basilika
50gparmesaanijuustoa
½tlsuolaa
¼-½tlmustapippuria
1dlpaseerattua tomaattia ja/tai tuoretomaattikuutioita
1dlkermaviiliä tai ranskankermaa
½dlchiliketsuppia
½dloliiviöljyä
(mustia oliiveja)

Valmistusohje

Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisätään munat, yrtti- ja pinaattisilppu. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi, lisää hiven öljyä. Alusta kimmoisa taikina n. 10 min. Anna taikinan levätä peitettynä n. 30 min. Pastakoneella muotoiltavan taikinan ei tarvitse välttämättä levätä ennen jatkokäsittelyä. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, ota siitä muoteilla pikkukuvioita, esim. perhosia tai muita kuvioita (sydämiä, tähtiä). Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloi tällöin taikina ohueksi levyksi 3 - 4 kertaa ja taita kolmin kerroin joka kerralla. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Voit antaa tuorepastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min ennen keittämistä. Keitä pastaa 2-4 min runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Nosta pastat suoraan annoksiin reikäkauhalla. Valmista pastalle haluamasi kastike ennen pastan keittämistä. Raikas vihreä avokadokastike: Hienonna avokado, lisää mausteet, juustoraaste ja ranskankerma. Tarjoile kylmänä kuuman pastan kanssa. Voimakas punainen pesto: Hienonna valkosipulit ja basilika hyvin (esim. monitoimikoneessa). Lisää loput aineet. Tarjoile kastike kylmänä tuoreen kuuman pastan kanssa. Koristele esimerkiksi oliiveilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)