Juustoraviolit

Juustoraviolit
  • Valmista ravioleja varten itse tuorepastataikina, käytä taikinaan hyvin sopivia Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja.
  • Tuorepastataikina on ruokaisampi ja rakenteeltaan kestävämpi, kun taikina tehdään käyttäen sitovana aineena munia.
  • Taikinan lepääminen helpottaa taikinan käsittelyä, kunhan taikina on hyvin kelmussa eli se ei saa kuivua pinnalta.
  • Valmista taikinan levätessä täyte ja tee juustokastike.
  • Muotoile pastataikinasta levyjä mieluiten tähän tarkoitukseen olevalla pastakoneella, toki voi yrittää kaaviloida taikinaa kaulimella pöydällä hyvin ohueksi levyksi.
40-50 raviolityynyä (4:lle 10-12 tyynyä pääruoaksi, alkupalaksi riittää isommalle henkilömäärälle)
Tuorepastataikina (570 g):
300gMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
4munaa (260 g)
3rkloliiviöljyä
1tlsuolaa (mineraalisuolaa)
Juustotäyte:
100gsini- tai valkohomejuustoa tai vuohenjuustoa
200gtuorejuustoa
100gsaksanpähkinöitä
1dlpinjan- tai kurpitsansiemeniä
½dlvihreää pestoa
1tlmusta- tai viherpippuria rouhittuna
1rkljuoksevaa hunajaa
1rkutuoretta basilikaa
Keittämiseen:
2lvettä
2rklsuolaa
Juustokastike:
1-2rklvoita tai margariinia
75gpurjosipulia ohuina renkaina
1tlviherpippuria
4dlruokakermaa, maito-kermaseosta tai kermavalmistetta
100gpippurituorejuustoa
1-2paprikaa
½tlsuolaa
1dltuoretta basilikasilppua ja/tai viinisuolaheinää
Päälle:
parmesaanijuustolastuja

Valmistusohje

Tuorepastataikina:

Mittaa jauhot, munat, öljy ja suola kulhoon. Tai tee taikina italialaiseen tapaan suoraan leivinpöydällä, mittaa jauhot kekoon ja paina jauhokeon keskelle syvennys, jonne rikot munat sekä lisäät öljyn ja suolan. Sekoita ainekset kummassakin tapauksessa keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta kimmoisaa taikinaa 5-10 min. Anna taikinan levätä muovikelmulla hyvin peitettynä puolisen tuntia. Tee tässä välissä täyte.

Sekoita täytettä varten huoneenlämpöiset juustot keskenään tasaiseksi massaksi. Rouhi saksanpähkinät hienoksi ja lisää ne sekä siemenet massaan. Lisää mausteet ja silppua lopuksi joukkoon iso ruukullinen tuoretta basilikaa. Täyte saa jäädä paksuksi tahnaksi.

Käytä ohuiden taikinalevyjen tekoon pastakonetta. Ota taikina pois muovikelmusta. Taputtele taikina 4 matalaksi palaksi. Kaaviloi taikina aina yksi taikinapala kerrallaan joka kerta hieman ohuemmaksi levyksi. Tee pastakoneella näin 3 - 4 kertaa telojen väliä ohentaen, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Näin saat pastakoneesta n. 14 cm leveää levyä, joka saa jäädä n. 40 cm pitkiksi pätkiksi jauhotetulle leivinpöydälle. Tee aina 2 tällaista levyä kerrallaan täyttämisvaihetta varten, jotta tuorepasta ei kuivu. Loppu taikina saa odottaa vuoroaan kelmun alla.

Jaa täyte 1 rkl nokareina toiselle levylle n. 6-7 cm välein. Kostuta taikinapinta täytteiden väleistä vedellä sormin tai sutia apuna käyttäen. Laita heti toinen samankokoinen pastataikinalevy päälle ja sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella. Paina taikinakohdat tiukasti yhteen kämmensyrjällä tai sormin niin, että saat raviolityynyjen ruudukon. Leikkaa tästä irti raviolityynyt neliöinä (n. 6 x 6 cm) taikinapyörällä. Sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella.

Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää suola. Laita n. 8 raviolia kerrallaan kypsymään kiehuvan veteen noin 5 minuutiksi, aikaan vaikuttaa raviolien koko. Ota juustoraviolit sen jälkeen tarjolle reikäkauhalla lautaselle tai tarjoilualustalle.  Jatka seuraavien tekemistä ja pastojen keittoa kunnes koko taikina on käytetty.

Tarjoa itse tehdyn tai valmiin juustokastikkeen ja parmesaanijuustolastujen kera. Voit lisätä kastikkeen joukkoon 1-2 paprikaa väriä antamaan ruoalle.

Juustokastike:

Kuullota purjorenkaat rasvassa pannulla, lisää rouhitut pippurit, kerma, tuorejuusto, suikaloitua värikästä paprikaa ja suolaa sekä runsaasti tuoretta yrttisilppua. Tarkista maku.

Kaada kastike juuri keitettyjen raviolien päälle. Ripottele pinnalle parmesaanijuustolastuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)