Kasvislasagne

Kasvislasagne
  • Lasagne on ruokaisaa syötävää myös kasvisversiona.
  • Proteiinipitoisuutta kasvisruokaan saat esim. kotimaisella härkäpapurouheella tai nyhtökauralla.
  • Maista, että kastikkeessa on mieluinen vahva hyvä maku, sillä neutraalinmakuiset lasagnelevyt imevät makuja itseensä.
  • Lasagnessa tulee olla riittävästi kastikkeita levyihin nähden, jotta siitä tulee mehevää.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
1 iso lasagnevuoallinen n. 4:lle kahteen ruokailuun
n. 300gMyllyn Paras Täysjyvälasagnelevyjä
Kasviskastike:
2rklrypsiöljyä
4porkkanaa
3kesäsipulia varsineen tai 15 cm purjosipulia
4-6valkosipulinkynttä
1chilipaprika (punainen n.10 cm)
3dlhärkäpapurouhetta tai 250 g maustamatonta nyhtökauraa
6kypsää tomaattia
n. 3dlvettä
n. ½dlchilikastiketta
1tlsuolaa
1dltuoretta basilikasilppua
Mustapippuri-juustokastike:
50gvoita tai margariinia
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1lkauramaitoa (tai tavallista maitoa)
200gmustapippurituorejuustoa
1tljauhettua inkivääriä
1tlsuolaa
Päälle:
dlcheddar-juustoraastetta

Valmistusohje

Valmista molemmat kastikkeet erikseen. Suikaloi tai viipaloi kasvikset ja paista ne öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää joukkoon härkäpapurouhetta tai nyhtökauraa ja paista ne nopeasti kasvisten kanssa. Pilko tomaatit hakkelukseksi ja lisää se pannulle, lisää myös vesi ja maustavat ainekset. Anna kastikkeen hautua noin 15 min tai sen aikaa kun valmistat juustokastikkeen.

Valmista mustapippuri-juustokastike: Sulata rasva, lisää jauhot ja vispaa kauramaito vähitellen sekaan; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta inkiväärillä ja suolalla.

Levitä voideltuun lasagnevuokaan tai muuhun isoon laakeaan vuokaan kerros kasviskastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 3–4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min kauniin väriseksi. Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)