Merellinen lasagne

Merellinen lasagne

Lasagnen voi tehdä muustakin kuin jauhelihasta, tämä versio on kalan ystäville. Lasagnea varten tehdään valkokastike katkaravuilla ja   kalakastike lohesta, kaksi kastiketta luo herkullisen tuloksen. Uunivuoan on hyvä olla mahdollisimman iso ja laakea. Lasagnelevyt tulee asetella vierekkäin, jos ne jäävät päällekkäin tulee paksu kova kohta ruokaan. Lasagneen voi lisätä myös simpukoita yms. Hyvää vielä lämmitettynäkin.

iso uunivuoallinen
400gMyllyn Paras Lasagnelevyjä (n. 20 kpl)
Lohikastike:
50gvoita tai margariinia
1purjosipuli
4-5valkosipulinkynttä
400gkirjolohisiukaleita tai muuta kalaa
1tlktomaattimurskaa (n. 400 g)
2-3dlvettä
300g(herkku)sieniä tai kasviksia
1tlyrttisuolaa
½-1tlsitruunapippuria
Katkarapu-juustokastike:
50gvoita tai margariinia
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1lmaitoa tai maitojuomaa
200gtuorejuustoa (lohen/katkaravun makuista)
500gpakastekatkarapuja
1-2tltilliä

Valmistusohje

Valmista lohikastike. Hauduta miedolla lämmöllä sipulisilppu voissa, lisää murskattu valkosipuli ja kalasuikaleet (raakakana). Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa. Valmista katkarapu-juustokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuustoa ja katkaravut, mausta. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros lohikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 5-6 samanlaista kerrosta, riippuen vuoan laakeudesta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min kunnes sen pinta on kauniin ruskeaa. Anna ruuan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Minkälaisia kasvisten kannattaa olla, pakasteita vai tuoreita, ja minkälaisiksi pilkottu? Käytetäänkö koko purjo, myös vihreät osat? Ja tuoretta vai kuivattua tilliä?
Kasvikset voivat olla joko pakastettuja tai tuoreita melko pieneksi pilkottuja. Purjon voi käyttää kokonaan. Reseptissä on käytetty kuivattua tilliä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta