Lohilasagne

Myllyn Paras
4-5:lle
300-400gkirjolohta, lohta tai maustettuja kirjolohisuikaleita
12-14kplMyllyn Paras Lasagnelevyjä
1ruukku tilliä hienonnettuna
150gkevytjuustoraastetta
Tomaattikastike:
1purjo
tilkka öljyä
1tlktomaattimurskaa
3-5valkosipulinkynttä silputtuna
1tlsuolaa
1-2tlsitruunapippuria (tarkista suolan määrä mausteessa!)
ripaus sokeria
Maitokastike:
50gtavallista tai pullomargariinia
1dlvehnäjauhoja
n.1lmaitoa
suolaa
musta- tai valkopippuria
vähän muskottia

Valmistusohje

Voitele lasagne- tai muu suorakulmainen korkeahko vuoka ja
laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Valmista ensin tomaatti- ja maitokastikkeet. Leikkaa
huuhdottu purjo viipaleiksi ja pehmitä sitä ja silputtuja valkosipulinkynsiä
hetki kasarissa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua hetken
aikaa. Tarkista maku.

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot
sekoittaen ja anna kiehahtaa. Vedä kattila pois levyltä ja lisää osa maidosta
koko ajan pohjaa myöden sekoittaen. Siirrä takaisin levylle ja lisää loput
maidosta vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti miedolla
lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kastike sakenee liikaa, lisää vähän maitoa tai
vettä. Mausta kastike.

Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi.

Kaada vuoan pohjalle vähän valkokastiketta ja lado päälle
kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle purjo-tomaattikastiketta,
lohisuikaleita, tilliä, juustoraastetta, valkokastiketta lasagnelevyjä jne. niin
että päällimmäiseksi tulee valkokastiketta ja juustoraastetta.

Paista 200-asteessa 50-60 minuuttia. Anna levähtää hetki
ennen ruokailua. Lisäkkeeksi maistuu vihreä salaatti.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)