Lohilasagne

Lohilasagne
4-5:lle
300-400gkirjolohta, lohta tai maustettuja kirjolohisuikaleita
12-14kplMyllyn Paras Lasagnelevyjä
1ruukku tilliä hienonnettuna
150gkevytjuustoraastetta
Tomaattikastike:
1purjo
tilkka öljyä
1tlktomaattimurskaa
3-5valkosipulinkynttä silputtuna
1tlsuolaa
1-2tlsitruunapippuria (tarkista suolan määrä mausteessa!)
ripaus sokeria
Maitokastike:
50gtavallista tai pullomargariinia
1dlvehnäjauhoja
n.1lmaitoa
suolaa
musta- tai valkopippuria
vähän muskottia

Valmistusohje

Voitele lasagne- tai muu suorakulmainen korkeahko vuoka ja laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Valmista ensin tomaatti- ja maitokastikkeet. Leikkaa huuhdottu purjo viipaleiksi ja pehmitä sitä ja silputtuja valkosipulinkynsiä hetki kasarissa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua hetken aikaa. Tarkista maku.

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen ja anna kiehahtaa. Vedä kattila pois levyltä ja lisää osa maidosta koko ajan pohjaa myöden sekoittaen. Siirrä takaisin levylle ja lisää loput maidosta vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kastike sakenee liikaa, lisää vähän maitoa tai vettä. Mausta kastike.

Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Kaada vuoan pohjalle vähän valkokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle purjo-tomaattikastiketta, lohisuikaleita, tilliä, juustoraastetta, valkokastiketta lasagnelevyjä jne. niin että päällimmäiseksi tulee valkokastiketta ja juustoraastetta. Paista 200-asteessa 50-60 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen ruokailua. Lisäkkeeksi maistuu vihreä salaatti.

Resepti:
Kati Nappa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihana ja tervetullut resepti, ei aina sitä paistettua tai soppaa! Mikähän muu kala tähän sopisi, ahventa nyt ehkä raski kuitenkaan..:) Kyllä kalahullu mieheni nyt ilahtuu!! T. Merja