Ainekset 4-5:lle annosta

300-400
g
kirjolohta, lohta tai maustettuja kirjolohisuikaleita
1
ruukku tilliä hienonnettuna
150
g
kevytjuustoraastetta
Tomaattikastike:
1
purjo
tilkka öljyä
1
tlk
tomaattimurskaa
3-5
valkosipulinkynttä silputtuna
1
tl
suolaa
1-2
tl
sitruunapippuria (tarkista suolan määrä mausteessa!)
ripaus sokeria
Maitokastike:
50
g
tavallista tai pullomargariinia
1
dl
vehnäjauhoja
n.1
l
laktoositonta maitoa
suolaa
musta- tai valkopippuria
vähän muskottia

Ohje

  1. Voitele lasagne- tai muu suorakulmainen korkeahko vuoka ja laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Valmista ensin tomaatti- ja maitokastikkeet. Leikkaa huuhdottu purjo viipaleiksi ja pehmitä sitä ja silputtuja valkosipulinkynsiä hetki kasarissa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua hetken aikaa. Tarkista maku.

  2. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen ja anna kiehahtaa. Vedä kattila pois levyltä ja lisää osa maidosta koko ajan pohjaa myöden sekoittaen. Siirrä takaisin levylle ja lisää loput maidosta vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Jos kastike sakenee liikaa, lisää vähän maitoa tai vettä. Mausta kastike.

  3. Leikkaa lohi ohuiksi suikaleiksi. Kaada vuoan pohjalle vähän valkokastiketta ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niiden päälle purjo-tomaattikastiketta, lohisuikaleita, tilliä, juustoraastetta, valkokastiketta lasagnelevyjä jne. niin että päällimmäiseksi tulee valkokastiketta ja juustoraastetta. Paista 200-asteessa 50-60 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen ruokailua. Lisäkkeeksi maistuu vihreä salaatti.

Resepti:
Kati Nappa

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

21 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.