Tuorepastasta Lohilasagne

Tuorepasta Lohilasagne

Reseptiä varten tarvitaan yksi annos tuorepastataikinasta tehtyjä lasagnelevyjä, katso tuorepastan resepti tästä linkistä.

iso lasagnevuoallinen tai useampia annosvuokia
Lohikastike:
50gvoita tai margariinia
1sipuli
4-5valkosipulinkynttä
400gkirjolohta tai muuta kalaa suikaleina
1tlktomaattimurskaa (n. 400 g)
2-3dlvettä
200gananasmurskaa
1tlsuolaa
1tlsitruunapippuria
Juustokastike:
50gvoita tai margariinia
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1lmaitoa tai maitojuomaa
200gtuorejuustoa (lohenmakuista)
1-2tltilliä
(juustoraastetta)

Valmistusohje

Valmista lohikastike. Hauduta sipulisilppu voissa miedolla lämmöllä, lisää murskattu valkosipuli ja kalasuikaleet (raakana). Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa. Valmista juustokastike. Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon tuorejuustoa, mausta. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros lohikastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros tuorelasagnelevyllä. Tee vuokaan 4-6 samanlaista kerrosta, riippuen vuoan laakeudesta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta. Kypsennä lasagnea 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–45min kunnes sen pinta on kauniin ruskea. Pikkuvuoissa paistoaika on hieman lyhempi. Anna ruuan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)