Vegaaninen kasvismakaronilaatikko

Vegaani kasvismakaronilaatikko

Käytä kasvismakaronilaatikkoon kauden parhaiten saatavilla olevia kasviksia ja juureksia.

Tämä makaronilaatikko on tehty ilman munaa ja lehmänmaitoa.

Soijarouhe toimii nesteen sitojana, voit kokeilla myös muita rouheita, esim. kauraa.

Kun valitset tumman makaronin, saat enemmän kuitua.

Mikäli haluat, voit muuntaa reseptin 2 eri ruoaksi n. 2-3 hengelle: tarjoa puolet kasvismakaroniseoksesta sellaisenaan ja laita vain puolet uuniin paistumaan laatikoksi, tällöin tarvitset vain puolet kauramaidon määrästä.

4-6:lle pääruoaksi, 1 kpl n. 2½ litran uunivuoka tai 2 pienempää uunivuokaa
Kasvis-makaroniseos:
4dlMakaroni 400 g
Tumma Makaroni 400 g
lvettä
1tlsuolaa
2kesäsipulia varsineen tai 15 cm purjosipulia
200gporkkanaa
100gselleriä
150gparsakaalia
150gkukkakaalia
1dlsoijarouhetta
1dlaurinkokuivattuja tomaatteja tölkissä (+ öljyä)
1maustekurkku
150gkauratuorejuustoa
tlrouhittua mustapippuria
tlsuolaa
1tlpaprikajauhetta
Uunivuokaan neste:
7-8dlkauramaitoa
Uunivuoan voiteluun:
1rklrypsiöljyä

Valmistusohje

Kiehauta vesi kattilassa, lisää makaronit ja mausta suolalla. Kypsennä makaroneja 7 minuuttia poreilevassa vedessä.

Suikaloi kypsymisen aikana sipulit, porkkanat ja selleri. Valuta aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pannulle ja paista kaikki kasvikset siinä. Laita ensin pannulle sipulit ja juurekset. Leikkaa kaalit pieniksi paloiksi ja lisää ne ja soijarouhe pannulle paistumaan. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja maustekurkku, lisää ne viimeiseksi pannulle. Sekoita hetki ja lisää vielä kauratuorejuusto ja mausta seos mieleiseksi.

Valuta makaroneista keitinvesi pois ja kaada puolet niistä yhteen isoon tai kahteen pienempään öljyttyyn uunivuokaan. Jaa vuokiin kevyesti paistettu kasvisseos, jaa päälle loput makaronit. Sekoita ainekset keskenään.

Kaada kauramaitoa kasvis-makaroniseoksen joukkoon uunivuokaan. Nestettä tulee olla sen verran, että makaronien pinta melkein peittyy. Kypsennä 200-asteisessa uunin alimmalla tasolla 45-50 min. Anna laatikon vetäytyä 5-10 minuuttia ennen ruokailua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)