Välimerellinen Hyvän Olon Makaronilaatikko

Välimerellinen Hyvän Olon Makaronilaatikko
iso uunivuoallinen, noin 6:lle
7-8dlMyllyn Paras Tumma Makaronia
2sipulia tai 200 g pakastesipulia
3-5valkosipulinkynttä
1-2tlsuolaa tai lihafondia
1tlkuivattua basilikaa
1tlmustapippurirouhetta
1-2tlpaprikajauhetta
n.300g(graavi)lohisuikaleita tms. kalaa
n.250gkatkarapuja (valutettuja)
n.100gaurinkokuivattuja tomaatteja
(n.100gfetajuustoa)
3kananmunaa
6dltomaattimehua
4dlkookosmaitoa
1rklkalafondia (tai 1 kalaliemikuutio)

Valmistusohje

Voitele iso, laakea uunivuoka ja kaada keittämättömät makaronit vuoan pohjalle. Lisää vuokaan sipulikuutiot, hienonnettu valkosipuli, mausteet, lohisuikaleet ja katkaravut sekä aurinkokuivatut tomaatit ja (feta). Sekoita ainekset tasaisesti. Sekoita munat, nesteet ja fondi ja kaada vuoan päälle niin, että kaikki ainekset peittyvät kunnolla. Jos neste ei riitä, lisää mehua. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti. Sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Tarjoa lisäkkeeksi basilika-tomaattisalaattia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)