Lohi-makaronilaatikko

Lohi-makaronilaatikko

Makaronilaatikko on suomalaisten suosituinta ruokaa. Sen voi tehdä myös kalasta, esim. lohisuikaleista. Jos käytät savulohta, suolaa voi käyttää vähemmän. Makaronilaatikkoon saat vaihtelua käyttämällä perinteisen sarvimakaronin tilalla muita kuviomakaroneja, esim. runsaskuituinen Täysjyvä Fusilli -kierremakaroni sopii tähän hyvin. Laktoosittoman ja maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä.

uunivuoallinen
n.5dlMyllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia
tai Keltainen Sydän Makaronia
n.300-500gsavulohta tai raakaa lohta suikaleina
1pspakastesipulikuutioita tai 2 sipulia
1-2tlsuolaa
1tlcurrya
1tlsitruunapippuria
1tlkuivattua, jauhettua tilliä
3munaa
8dlmaitoa tai kalalientä

Valmistusohje

Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita isohkoon, voideltuun vuokaan kerroksittain makaroneja, lohisuikaleita ja sipulikuutioita. Mausta, savulohta käytettäessä pienempi suolamäärä riittää. Sekoita munat ja maito (tai kalaliemi) ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Paistoin lisäksi broccoli mixiä, johon lisäsin kasvisliemifondueta. Sai jotain vihreätä joukkoon. Kalasuikaleet myös paistoin koostumuksen vuoksi. Puolet ja puolet kalalientä ja muna-maitoa. Makua tuli mukavasti, tykättiin koko perhe. :)
erittäin maukas ateria,piristys normaaliin makaroonilaatikkooon.
Tämä oli todella hyvää! Lohta laitoin 2 x 300 g marinoituja suikaleita, jotka paistoin ennen uuniin laittamista. Suosittelen!
Tosi maukasta ja hyvää
Mielestäni tästä tykkäävät myös sellaiset jotka eivät yleensä syö kalaa.