• Makaronilaatikko on suomalaisten suosituinta ruokaa.
  • Sen voi tehdä myös kalasta, esim. lohisuikaleista. Jos käytät savulohta, suolaa voi käyttää vähemmän.
  • Makaronilaatikkoon saat vaihtelua käyttämällä perinteisen sarvimakaronin tilalla muita kuviomakaroneja, esim. runsaskuituinen Täysjyvä Fusilli -kierremakaroni sopii tähän hyvin.
  • Laktoosittoman ja maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä.

Ainekset uunivuoallinen annosta

n.300-500
g
savulohta tai raakaa lohta suikaleina
1
ps
pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia
1-2
tl
suolaa
1
tl
currya
1
tl
sitruunapippuria
1
tl
kuivattua, jauhettua tilliä
3
munaa
8
dl
maitoa tai kalalientä

Ohje

  1. Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita isohkoon, voideltuun vuokaan kerroksittain makaroneja, lohisuikaleita ja sipulikuutioita. Mausta, savulohta käytettäessä pienempi suolamäärä riittää.

  2. Sekoita munat ja maito (tai kalaliemi) ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.