Lohi-makaronilaatikko

1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
- Makaronilaatikko on suomalaisten suosituinta ruokaa.
- Sen voi tehdä myös kalasta, esim. lohisuikaleista. Jos käytät savulohta, suolaa voi käyttää vähemmän.
- Makaronilaatikkoon saat vaihtelua käyttämällä perinteisen sarvimakaronin tilalla muita kuviomakaroneja, esim. runsaskuituinen Täysjyvä Fusilli -kierremakaroni sopii tähän hyvin.
- Laktoosittoman ja maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä.
uunivuoallinen
n.5 | dl | Myllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia |
tai Keltainen Sydän Makaronia | ||
n.300-500 | g | savulohta tai raakaa lohta suikaleina |
1 | ps | pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia |
1-2 | tl | suolaa |
1 | tl | currya |
1 | tl | sitruunapippuria |
1 | tl | kuivattua, jauhettua tilliä |
3 | munaa | |
8 | dl | maitoa tai kalalientä |
Valmistusohje
-
Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita isohkoon, voideltuun vuokaan kerroksittain makaroneja, lohisuikaleita ja sipulikuutioita. Mausta, savulohta käytettäessä pienempi suolamäärä riittää.
-
Sekoita munat ja maito (tai kalaliemi) ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (7)
Laitan ensi kerralla vähemmän sitruunapippuria. Muuten lupaava resepti!
Liikaa sitruunapippuria.. peittää maun :/
Paistoin lisäksi broccoli mixiä, johon lisäsin kasvisliemifondueta. Sai jotain vihreätä joukkoon. Kalasuikaleet myös paistoin koostumuksen vuoksi. Puolet ja puolet kalalientä ja muna-maitoa. Makua tuli mukavasti, tykättiin koko perhe. :)
erittäin maukas ateria,piristys normaaliin makaroonilaatikkooon.
Tämä oli todella hyvää! Lohta laitoin 2 x 300 g marinoituja suikaleita, jotka paistoin ennen uuniin laittamista. Suosittelen!
Tosi maukasta ja hyvää
Mielestäni tästä tykkäävät myös sellaiset jotka eivät yleensä syö kalaa.
Kommentoi reseptiä