Joskus 40-luvun lopulla sveitsiläinen Roger Schuler emigroitui Peruun ja alkoi kasvattaa kanoja. Lisätuloja hankkiakseen herra perusti farminsa yhteyteen kanaruokiin erikoistuneen ravintolan, jonka hiiligrillattu tipunen nousi valtaisaksi suosikiksi. Pian samalla ohjeella tehtyä kanaa sai kaikkialta, ja lainkaan liioittelematta voi väittää Pollo a la Brasan olevan nykyään Perun kansallisruokaa, vaikka kaikki cevichestä kohkaavatkin.
Pollon kaveriksi perulaiset uppopaistavat ranskalaisia, jotka tässä ohjeessa korvataan grillatuilla kauratortilloilla. Kanan kylkeen kuuluu aina chilillä maustettu majoneesipohjainen kastike, joista klassisin on oheinen Aji amarillo. Jos juomaksi ei jostain syystä löydy Inca Colaa, Coca Cola ajakoon asian.
Ainekset annosta
Ohje
-
Tee reisipaloihin viillot. Sekoita limen mehu, öljy, valkosipuli, paprikajauhe, mustapippuri, oregano, juustokumina ja sokeri marinadiksi. Marinoi vähintään tunnin ajan, mielellään yön yli.
-
Grillaa reisipalat suoralla lämmöllä hiiligrillissä, 6-8 minuuttia per puoli.
-
Grillaa kauratortillat grillissä molemmin puolin niin, että ne ottavat kunnolla väriä pintaan.
-
Tarjoa reisipalat kauratortilloiden, limeviipaleiden ja Aji-kastikkeen kanssa.
Aji-kastike:
- Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen mentävään astiaan. Surauta sekaisin.
Kommentteja ja keskustelua