Joskus 40-luvun lopulla sveitsiläinen Roger Schuler emigroitui Peruun ja alkoi kasvattaa kanoja. Lisätuloja hankkiakseen herra perusti farminsa yhteyteen kanaruokiin erikoistuneen ravintolan, jonka hiiligrillattu tipunen nousi valtaisaksi suosikiksi. Pian samalla ohjeella tehtyä kanaa sai kaikkialta, ja lainkaan liioittelematta voi väittää Pollo a la Brasan olevan nykyään Perun kansallisruokaa, vaikka kaikki cevichestä kohkaavatkin.

Pollon kaveriksi perulaiset uppopaistavat ranskalaisia, jotka tässä ohjeessa korvataan grillatuilla tortilloilla. Kanan kylkeen kuuluu aina chilillä maustettu majoneesipohjainen kastike, joista klassisin on oheinen Aji amarillo. Jos juomaksi ei jostain syystä löydy Inca Colaa, Coca Cola ajakoon asian.

Ainekset annosta

1
kg
broilerin reisipaloja
2
limen mehu
4
rkl
oliiviöljyä
5
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3
tl
paprikaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
oreganoa
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
sokeria
8
kpl
tortillalettuja
2
kpl
limeä viipaloituna
Aji-kastiketta (kts. ohje alla)
Aji-kastike:
1
dl
majoneesia
2
rku
korianteria pilkottuna varsineen
kourallinen
mintunlehtiä
2
jalapenoa siemenet ja kanta poistettuna
2
valkosipulinkynttä pilkottuna
50
g
parmesaania raastettuna
1
limen mehu ja raastettu kuori
ripaus hienoa merisuolaa

Ohje

  1.  Tee reisipaloihin viillot. Sekoita limen mehu, öljy, valkosipuli, paprikajauhe, mustapippuri, oregano, juustokumina ja sokeri marinadiksi. Marinoi vähintään tunnin ajan, mielellään yön yli.

  2.  Grillaa reisipalat suoralla lämmöllä hiiligrillissä, 6-8 minuuttia per puoli.

  3. Grillaa kauratortillat grillissä molemmin puolin niin, että ne ottavat kunnolla väriä pintaan.

  4. Tarjoa reisipalat tortilloiden, limeviipaleiden ja Aji-kastikkeen kanssa.

Aji-kastike:

  1. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen mentävään astiaan. Surauta sekaisin.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Vinkit

TEE ITSE KAURATORTILLOJA!

Valmista tortillat itse, huomaa että voit myös tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin odottamaan, se säilyy siellä max. 2 vuorokautta.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.