Kanafajitas - grillistä

Fajitas kanalla
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Valmistele fajita-annokset kätevästi käyttäen Myllyn Paras Kaura Rieska Tortillaa (vähän pienempi) tai Pehmeää Kauratortillaa (vähän isompi). OATGOODS antaa näihin tortilloihin paahteista kauran makua ja hyvää rakennetta. Valmista helppo marinadi ja loihdit herkullisen makuiset grillattavat kanat ja kasvikset tortilloille. Toki voit käyttää halutessasi valmiiksi marinoituja broilerinfileitä tai vaikkapa possua tai nautaa. Jokainen ruokailija voi kääriä itse grillatut täytteet eli täyttää tortillat mehevällä marinoidulla broilerilla ja kasviksilla. Tuore korianteri ja maistuvat kastikkeet kruunaavat helpon herkun.

8:lle (4:lle 2 tortillaa)
Tortillat:
1pktMyllyn Paras Pehmeä Kauratortilla (OATGOODS, 8 kpl, 320 g)
tai Myllyn Paras Kaura Rieska Tortilla OATGOODS 220 g
Täyte:
Broileri-kasvislisukkeet (grillistä):
2sipulia
2paprikaa (tai 4 tomaattia)
n. 400gbroilerinfileitä
Marinadi:
3rklrypsiöljyä
1rklsitruunamehua
1rklhunajaa
n. ½tljauhettua inkivääriä
n. ½tlrouhittua mustapippuria
n. ½tlpaprikajauhetta
½pssfajita-mausteseosta (n. 15 g)
Lisäksi:
1nippurapeaa salaattia
nipputuoretta korianteria
2dlsalsakastiketta
2dlguacamolea

Valmistusohje

  1. Puhdista kasvikset ja viipaloi ne. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Käytä mausteita sen mukaan, oletko tulisen vai miedomman grilliruoan ystävä. Viipaloi fileet noin 1 cm viipaleiksi. Sivele marinadia sekä kasviksille että kanoille.

  2. Kuumenna grilli ja paista miedohkolla lämmöllä fileeviipaleita käännellen 5–10 minuuttia täysin kypsiksi. Lisää mukaan kasvikset pariksi minuutiksi, kääntele puolessa välissä. Perinteisesti valmistetaan jokaiselle oma fajita-annos, mutta toki voit kasata yhden ison yhteisen tarjoilulautasen aineksista.

  3. Revi kulhoon salaattia ja pikkukippoon korianteria. Lusikoi kippoihin salsakastiketta ja guacamolea. Nosta grillatut kanat ja kasvikset omiin kulhoihin. Kuumenna Kaura Rieska Tortillat tai Pehmeä Kauratortillat nopeasti grillissä sitä mukaa, kun ne syödään. Jokainen ruokailija voi täyttää itse fajitan grillatuilla kana- ja kasvisviipaleilla, salaatilla, tuoreella korianterilla sekä kastikkeilla ja nauttia sen välittömästi.

VINKKI: Mikäli tarjoat fajita-annokset hyvin nälkäisille ruokailijoille, keitä kylkeen jokaiselle ruokailijalle pikkukulhot Myllyn Paras Pika- tai Pitkäriisiä ja /tai tarjoile toisesta kulhosta säilöttyjä kypsiä kidneypapuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)