Herkullisen suolainen halloumi on kiitollista grillattavaa ja toimii mainiosti lihan korvikkeena. Jos haet keitoksiin suomalaiskansallisempaa klangia, korvaa halloumi leipäjuustolla.
Yhdistä kulhossa kikherneet, korianteri, lime, limen kuori, 1 tl suolaa ja 2 rkl oliiviöljyä. Sekoita hyvin.
Poista pavuista kannat ja ryöppää pikaisesti kiehuvassa vedessä. Kuutioi halloumi. Pyörittele valutetut pavut ja halloumi toisessa kulhossa harissan kanssa niin, että kaikki palat saavat kunnolla maustetahnaa pintaansa. Sekoita mukaan 4 rkl oliiviöljyä ja 1 tl sormisuolaa.
Grillaa ensin pavut (helpoiten homma hoituu halsterissa) muutama minuutti per puoli. Ja sitten halloumi. Älä polta. Grillaa kauratortilloihin väriä, pari minuuttia per puoli.
Tarjoa kik-herneet, halloumi ja pavut jogurtin ja grillattujen kauratortilloiden kera.
Kommentteja ja keskustelua