Herkullisen suolainen halloumi on kiitollista grillattavaa ja toimii mainiosti lihan korvikkeena. Jos haet keitoksiin suomalaiskansallisempaa klangia, korvaa halloumi leipäjuustolla.

Ainekset 4:lle 2 kpl tortillaa annosta

1
prk
kikherneitä valutettuna
1
rku
korianteria hienonnettuna varsineen
1
limen mehu ja raastettu kuori
sormisuolaa
oliiviöljyä
200
g
vihreitä papuja
300
g
halloumi-juustoa parin sentin kuutioina
2
rkl
harissaa
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

Ohje

  1. Yhdistä kulhossa kikherneet, korianteri, lime, limen kuori, 1 tl suolaa ja 2 rkl oliiviöljyä. Sekoita hyvin.

  2. Poista pavuista kannat ja ryöppää pikaisesti kiehuvassa vedessä. Kuutioi halloumi. Pyörittele valutetut pavut ja halloumi toisessa kulhossa harissan kanssa niin, että kaikki palat saavat kunnolla maustetahnaa pintaansa. Sekoita mukaan 4 rkl oliiviöljyä ja 1 tl sormisuolaa.

  3. Grillaa ensin pavut (helpoiten homma hoituu halsterissa) muutama minuutti per puoli. Ja sitten halloumi. Älä polta. Grillaa kauratortilloihin väriä, pari minuuttia per puoli.

  4. Tarjoa kik-herneet, halloumi ja pavut jogurtin ja grillattujen kauratortilloiden kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.