Kääri maistuvat fajitat Myllyn Paras Kaura Rieska Tortillasta (vähän pienempi) tai Pehmeästä Kauratortillasta (vähän isompi). OATGOODS antaa näihin tortilloihin paahteista kauran makua ja hyvää rakennetta.

Fajita-annokseen tortillojen täytteeksi kääritään tässä perinteisen grillatun lihan tilalle grillattua vegelihaa. Mukana on myös grillattuja kasviksia, kuten fajita-annoksessa yleensä on. Perinteisen juustoa sisältävän guacamolen tilalle kastikkeeksi sopii raikkaan vihreä vegaaninen salsa verde ja maustetun kermaviilin / ranskankerman tilalle maustettu kaurafraiche.

Ainekset 8:lle (4:lle 2 tortillaa) annosta

Tortillat:
Täytteet:
1
kesäkurpitsa
1–2
avokadoa (+ 1 rkl limemehua)
1
rasia
kirsikkatomaatteja
n. 250
g
Beanit-härkäpapusuikaleita tai soijapaloja
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
fajita- tai tacomausteseosta (2/3 pss)
1
tl
jauhettua juustokuminaa
n. 1
tl
suolaa
Lisäksi:
1–2
limeä
2
dl
kaurafraichea + 1 rkl taco- tai fajita-mausteseosta (1/3 pss)
2
dl
salsa verdeä (½ tlk)
kesäsipulinvarsia

Ohje

 

  1. Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise ja kuori avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado viipaleiksi ja sivele viipaleet limemehulla. Puolita kirsikkatomaatit. Lorauta rasiassa olevien vegesuikaleiden päälle vähän öljyä, mausteseosta ja juustokuminaa sekä vähän suolaa. Käytä mausteita sen mukaan, oletko mausteisen vai miedomman grilliruoan ystävä.

  2. Kuumenna grilli ja paista fileesuikaleita miedohkolla lämmöllä 5 minuuttia käännellen. Sivele myös kasvisviipaleita öljyllä ja ripottele pintaan samoja mausteita kuin vegesuikaleisiin. Lisää kasvikset grilliin pariksi minuutiksi, kääntele puolessa välissä.

  3. Kuutioi limeä pikkukulhoon. Sekoita kaurafraiche ja mausteseos toiseen kulhoon. Lusikoi erikseen pieneen kulhoon salsa verdeä. Silppua sipulinvarsia pikkukippoon.

  4. Nosta grillatut täytteet omiin kulhoihin. Kuumenna Kaura Rieska Tortillat tai Pehmeä Kauratortillat nopeasti grillissä sitä mukaa, kun ne syödään.Jokainen ruokailija voi itse täyttää fajitan grillatuilla vegepaloilla- ja kasvisviipaleilla sekä kastikkeilla ja nauttia sen välittömästi.

VINKKI: Mikäli tarjoat fajita-annokset hyvin nälkäisille ruokailijoille, keitä kylkeen jokaiselle ruokailijalle pikkukulhot Myllyn Paras Irtonainen Kaura + Riisiä ja /tai tarjoile toiset pienet kulhot säilöttyjä kypsiä mustapapuja

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

3 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.