Valmista tähän texmex-ruokaan itse tehdyt kauratortillat, leivo tortillat rieskakoossa eli n. 16 cm halkaisijaltaan olevina yhteensä 10-12 kpl. Paista tortilla grillissä kypsäksi.

Huomaa että voit myös tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin odottamaan, se säilyy siellä max. 2 vuorokautta.

Fajita-annokseen tortillojen täytteeksi kääritään tässä perinteisen grillatun lihan tilalle grillattua vegelihaa. Mukana on myös grillattuja kasviksia, kuten fajita-annoksessa yleensä on.

Perinteisen juustoa sisältävän guacamolen tilalle kastikkeeksi sopii raikkaan vihreä vegaaninen salsa verde ja maustetun kermaviilin / ranskankerman tilalle maustettu kaurafraiche.

Ainekset 4-6:lle annosta

Tortillat:
1
annos itse tehtyjä tortillalettuja
Täytteet:
1
kesäkurpitsa
1–2
avokadoa (+ 1 rkl limemehua)
1
rasia
kirsikkatomaatteja
n. 250
g
Beanit-härkäpapusuikaleita tai soijapaloja
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
fajita- tai tacomausteseosta (2/3 pss)
1
tl
jauhettua juustokuminaa
n. 1
tl
suolaa
Lisäksi:
1–2
limeä
2
dl
kaurafraichea + 1 rkl taco- tai fajita-mausteseosta (1/3 pss)
2
dl
salsa verdeä (½ tlk)
kesäsipulinvarsia

Ohje

 

  1. Valmista annos itse tehtyjä kauratortillalettuja, leivo tortillat rieskakokoon eli 10-12 kpl (halkaisija 16 cm) tai tortillakokoon eli 6 kpl (hakaisija 20-24 cm). Leivo taikinasta tanko ja jaa se joko 6:een tai 10-12:een osaan, pyöräytä palloiksi ja jätä odottamaan muovilla peitettynä kun valmistat täytettä.
     

  2. Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise ja kuori avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado viipaleiksi ja sivele viipaleet limemehulla. Puolita kirsikkatomaatit. Lorauta rasiassa olevien vegesuikaleiden päälle vähän öljyä, mausteseosta ja juustokuminaa sekä vähän suolaa. Käytä mausteita sen mukaan, oletko mausteisen vai miedomman grilliruoan ystävä.

  3. Kuumenna grilli ja paista fileesuikaleita miedohkolla lämmöllä 5 minuuttia käännellen. Sivele myös kasvisviipaleita öljyllä ja ripottele pintaan samoja mausteita kuin vegesuikaleisiin. Lisää kasvikset grilliin pariksi minuutiksi, kääntele puolessa välissä.

  4. Kuutioi limeä pikkukulhoon. Sekoita kaurafraiche ja mausteseos toiseen kulhoon. Lusikoi erikseen pieneen kulhoon salsa verdeä. Silppua sipulinvarsia pikkukippoon.

  5. Nosta grillatut täytteet omiin kulhoihin.

  6. Kauli taikinapallot letuiksi ja paista ne nopeasti grillissä sitä mukaa, kun ne syödään. Jokainen ruokailija voi itse täyttää fajitan grillatuilla vegepaloilla- ja kasvisviipaleilla sekä kastikkeilla ja nauttia sen välittömästi.

VINKKI: Mikäli tarjoat fajita-annokset hyvin nälkäisille ruokailijoille, keitä kylkeen jokaiselle ruokailijalle pikkukulhot Myllyn Paras Irtonainen Kaura + Riisiä ja /tai tarjoile toiset pienet kulhot säilöttyjä kypsiä mustapapuja

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.