Fajitas vegestyle - grillistä

Fajitas vege
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Kääri maistuvat fajitat Myllyn Paras Kaura Rieska Tortillasta (vähän pienempi) tai Pehmeästä Kauratortillasta (vähän isompi). OATGOODS antaa näihin tortilloihin paahteista kauran makua ja hyvää rakennetta. Fajita-annokseen tortillojen täytteeksi kääritään tässä perinteisen grillatun lihan tilalle grillattua vegelihaa. Mukana on myös grillattuja kasviksia, kuten fajita-annoksessa yleensä on. Perinteisen juustoa sisältävän guacamolen tilalle kastikkeeksi sopii raikkaan vihreä vegaaninen salsa verde ja maustetun kermaviilin / ranskankerman tilalle maustettu kaurafraiche.

8:lle (4:lle 2 tortillaa)
Tortillat:
1pktMyllyn Paras Pehmeä Kauratortilla (OATGOODS, 8 kpl, 320 g)
tai Myllyn Paras Kaura Rieska Tortilla OATGOODS 220 g
Täytteet:
1kesäkurpitsa
1–2avokadoa (+ 1 rkl limemehua)
1rasiakirsikkatomaatteja
n. 250gBeanit-härkäpapusuikaleita tai soijapaloja
2rklrypsiöljyä
2rklfajita- tai tacomausteseosta (2/3 pss)
1tljauhettua juustokuminaa
n. 1tlsuolaa
Lisäksi:
1–2limeä
2dlkaurafraichea + 1 rkl taco- tai fajita-mausteseosta (1/3 pss)
2dlsalsa verdeä (½ tlk)
kesäsipulinvarsia

Valmistusohje

 

  1. Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise ja kuori avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado viipaleiksi ja sivele viipaleet limemehulla. Puolita kirsikkatomaatit. Lorauta rasiassa olevien vegesuikaleiden päälle vähän öljyä, mausteseosta ja juustokuminaa sekä vähän suolaa. Käytä mausteita sen mukaan, oletko mausteisen vai miedomman grilliruoan ystävä.

  2. Kuumenna grilli ja paista fileesuikaleita miedohkolla lämmöllä 5 minuuttia käännellen. Sivele myös kasvisviipaleita öljyllä ja ripottele pintaan samoja mausteita kuin vegelihaan. Lisää kasvikset grilliin pariksi minuutiksi, kääntele puolessa välissä.

  3. Kuutioi limeä pikkukulhoon. Sekoita kaurafraiche ja mausteseos toiseen kulhoon. Lusikoi erikseen pieneen kulhoon salsa verdeä. Silppua sipulinvarsia pikkukippoon.

  4. Nosta grillatut täytteet omiin kulhoihin. Kuumenna Kaura Rieska Tortillat tai Pehmeä Kauratortillat nopeasti grillissä sitä mukaa, kun ne syödään.Jokainen ruokailija voi itse täyttää fajitan grillatuilla vegepaloilla- ja kasvisviipaleilla sekä kastikkeilla ja nauttia sen välittömästi.

VINKKI: Mikäli tarjoat fajita-annokset hyvin nälkäisille ruokailijoille, keitä kylkeen jokaiselle ruokailijalle pikkukulhot Myllyn Paras Irtonainen Kaura + Riisiä ja /tai tarjoile toiset pienet kulhot säilöttyjä kypsiä mustapapuja

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)