Skordalia on kreikkalaisen keittiön paksu valkosipulikastike, joka tehdään yhdistämällä murskattu valkosipuli, öljy ja perunamuusi tai päivän vanha leipä. Reseptistä on monta versiota ja siinä saatetaan käyttää myös pähkinöitä, manteleita, sitruunaa, kanamunaa ja viinietikkaa.

Sopii hyvin pitaleipien täytteeksi kasvisten kera, grilliruoan tai lihan lisäkkeenä, dippinä tai leivän levitteenä. Erittäin monipuolinen ja tärkeä osa kreikkalaista ruokavaliota, eräänlainen yleiskastike kuten tzatziki tai ranskalaisten aioli.

 

Ainekset 4:lle annosta

1
pkt
hienorakenteista perunamuusijauhetta
n.3
dl
rypsiöljyä
n.3
dl
kylmää vettä
2-4
valkosipulinkynttä puristettuna
ripaus mustapippuria ja suolaa

Ohje

  1. Sekoita muusijauhe, vesi ja öljy hyvin sekaisin kulhossa. Öljyä ja vettä saa olla yhtä paljon. Lisää niitä niin paljon, että saat sopivan sakean, ei liian juoksevan mömmön, joka irtoaa kulhon reunoista.

  2. Mausta valkosipulilla, mustapippurilla ja suolalla. Skordâlia paranee vetäytyessään ja huomioi, että kastiketta ei lämmitetä missään vaiheessa! Tarjoa pita- tai muun leivän ja/tai kasvisten kanssa.

Resepti:
Visa Salojärvi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.