Pitaleivät

Pitaleivät

Pitaleipiä voi valmistaa itse, parhaiten pitaleipätaikinaan sopii durumvehnäjauho. Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään lätysköistä korkeiksi "kupliksi", leipiä ei siis saa missään nimessä pistellä. Pitaleivälle voi valmistaa lihatäytteen tai salaattitäytteen tai vaikka molempia. Jos pidät tulisesta täytteestä, käytä mausteita reilusti.

8 kpl
Pitaleivät:
dlvettä
25ghiivaa
1tlsuolaa
2rklöljyä
5dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Lihatäyte:
400gmarinoituja porsaanpaistisuikaleita
1rklöljyä
200gkiinankaalia
2paprikaa
1rklsitruunamehua
½tlchilijauhetta
tlyrttisuolaa
Salaattitäyte:
1psherne-maissi-paprika-sekoitusta
n.300gkiinankaalia
1-2sipulia tai 200 g pakastesipulikuutioita
1dlkivettömiä oliiveja viipaleina
200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
100granskankermaa tai maustettua tuorejuustoa
½tltaco- tms. mausteseosta
½-1tlviher- tai punapippuria
tlyrttisuolaa
100gjuustoraastetta tai raejuustoa

Valmistusohje

VALMISTA PITALEIVÄT: Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".  Täytä pitaleivät salaatti- tai lihatäytteellä (tai halutessasi molemmilla). LIHATÄYTE: Kypsennä porsaanpaistisuikaleet öljyssä pannulla, lisää kiinankaali- ja paprikasuikaleet. Mausta hyvin/mieleiseksi. SALAATTITÄYTE: Suikaloi kiinakaali ja sipuli ja sekoita ainekset keskenään. Mausta hyvin/mieleiseksi. Kuumenna täyte pannulla ennen täyttämistä tai käytä pitaleipien täytteeksi sellaisenaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (28)

Todella hyvä resepti, suosittelen!
Mulla tuli liian rapsakoita. Mistä lie johtuu? Laitoinko liikaa öljyä, en mitannu niin tarkkaan. Jääkaapissa kohotin taikinan, kokemuksesta paras kohotuskeino. Sit leipäsinä huoneenlämmössä liinan alla.
Hyvä ohje. Voi laittaa tulisesti maustettua jauhelihaakin tai jopa ranskalaisia perunoita väliin.
Vinkki! Käytin tavallisia erikoisvehnäjauhoja kun ei durumjauhoja kaapista löytynyt. Jauhoja inan vajaa 5dl ja 1/3dl maissijauhoja sekaan. Tuli oikein sitkeä ja pehmeä taikina. Kohosi kunnon kupliksi uunissa. Ei kovasti itse kohotuksen aikana. Hiivana 1ps kuivahiivaa ja oliiviöljyä rypsiöljyn tilalla. Suosittelen!
Simppelisti hyvä
Täytyypi kokeilla.
Kokeilkaas pulled porkin kanssa! Mahtava juhannusruoka, helppo esivalmistella. :D
Nämä ovat onnistuneet mulla erinomaisesti ja teen toistekin! Kysymykseni kuuluu, voiko taikinan tai leipäset tehdä valmiiksi jääkaappiin ja paistaa vasta juuri ennen h-hetkeä? Helpottaisi juhlavalmisteluita...
Pitaleivät voi paistaa valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua. Pitaleivät voi tarvittaessa myös pakastaa. Mikäli pitaleivät haluaa kuitenkin paistaa juuri ennen tarjoilua, niin taikinan voi tehdä valmiiksi ja laittaa heti sen jälkeen jääkaappiin, jolloin hiivan toiminta ja taikinan kohoaminen hidastuvat. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Miten tuo hiiva. Jos käyttää kuivahiivaa, kuinka paljon tähän annokseen?

Pages