Anna palautetta

Pitaleivät

Pitaleivät

Pitaleipiä voi valmistaa itse, parhaiten pitaleipätaikinaan sopii durumvehnäjauho.

Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään lätysköistä korkeiksi
"kupliksi", leipiä ei siis saa missään nimessä pistellä.

Pitaleivälle voi valmistaa lihatäytteen tai salaattitäytteen tai vaikka
molempia.

Jos pidät tulisesta täytteestä, käytä mausteita reilusti.

8 kpl
Pitaleivät:
dlvettä
25ghiivaa
1tlsuolaa
2rklöljyä
5dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Lihatäyte:
400gmarinoituja porsaanpaistisuikaleita
1rklöljyä
200gkiinankaalia
2paprikaa
1rklsitruunamehua
½tlchilijauhetta
tlyrttisuolaa
Salaattitäyte:
1pssherne-maissi-paprika-sekoitusta
n.300gkiinankaalia
1-2sipulia tai 200 g pakastesipulikuutioita
1dlkivettömiä oliiveja viipaleina
200gfeta-, salaatt- tai muuta vastaavaa juustoa
100granskankermaa tai maustettua tuorejuustoa
½tltaco- tms. mausteseosta
½-1tlviher- tai punapippuria
tlyrttisuolaa
100gjuustoraastetta tai raejuustoa

Valmistusohje

VALMISTA PITALEIVÄT: Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, öljy
ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa
kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi
pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla
peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Paista 225-asteisessa uunissa n.
12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi". 

Täytä pitaleivät salaatti- tai lihatäytteellä (tai halutessasi molemmilla).

LIHATÄYTE: Kypsennä porsaanpaistisuikaleet öljyssä pannulla, lisää
kiinankaali- ja paprikasuikaleet. Mausta hyvin/mieleiseksi.

SALAATTITÄYTE: Suikaloi kiinakaali ja sipuli ja sekoita ainekset keskenään. Mausta
hyvin/mieleiseksi. Kuumenna täyte pannulla ennen täyttämistä tai käytä
pitaleipien täytteeksi sellaisenaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (27)

Ihana pitaleipien ohje. Paiston leivät leivinuunin arinalla ja niistä tuli tosi hyviä ja rapeapohjaisia!
paras kaikista kokeilemistani pitaleipien resepteitä!!!!!!! parasta kanatäytteellä. Kannattaa kokeilla!!
Mainio resepti! Suosittelen täyttöön myös kreikkalaista salaattia. Myös maustamatonta tuorejuustoa ja oliiveja kannattaa kokeilla foccaccia tyyliin!
ihan jees. helppo toteuttaa.
Aivan ihania kokeilemisen arvoinen resepti
Aivan ihanaa! Tuli tuota syödessä ihanasti kreikkalaisen ruoan maku.
ihan jees! yks parhaimmista. :):):)
Maku on mainio, mutta ruoka on työläs tehdä.
Aivan täydellisen hyvää,tykkää hän!!
Mahtavia todella ja syödään usein kotona ja kylässä
Hyvä pitaleipä ohje. (Täytteet laittelin kylläkin oman mieleni mukaan.) Leivät vaan ikävä kyllä paistuivat liikaa pinnasta, mutta vika taisikin olla itse kokissa...
Erinomaisen maukasta tämä.
Hyvä! Kotonakin voi tehdä pitaleipää.
Tämä on hyvä resepti pitaleiville ja maukkaita onkin. T:Aapo
Tehtiin poikien kanssa tällä ohjeella. Todella herkullisia ja maittavia pitaleipiä! Tehtiin myös kebab itse.
Hyvin näyttää toimivan, mut me kohotettiin ekaks pelkät "pullat" ja sit kaulitsin ne ja saman tien kuumaan uuniin (275). Uunipelti oli kuuma kun laitto leivät paistumaan. Rapsakan hyvät pitaleivät saatiin ite tehdyn kebabin kanssa. Nam... =)
Näyttää hyvältä :D
Miten tuo hiiva. Jos käyttää kuivahiivaa, kuinka paljon tähän annokseen?
30 g tuorehiivaa vastaa noin 11 g kuivahiivaa. Siten jos tähän annokseen käyttää kuivahiivaa, niin sitä tulee noin 9 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Nämä ovat onnistuneet mulla erinomaisesti ja teen toistekin! Kysymykseni kuuluu, voiko taikinan tai leipäset tehdä valmiiksi jääkaappiin ja paistaa vasta juuri ennen h-hetkeä? Helpottaisi juhlavalmisteluita...
Pitaleivät voi paistaa valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua. Pitaleivät voi tarvittaessa myös pakastaa. Mikäli pitaleivät haluaa kuitenkin paistaa juuri ennen tarjoilua, niin taikinan voi tehdä valmiiksi ja laittaa heti sen jälkeen jääkaappiin, jolloin hiivan toiminta ja taikinan kohoaminen hidastuvat. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kokeilkaas pulled porkin kanssa! Mahtava juhannusruoka, helppo esivalmistella. :D
Täytyypi kokeilla.
Simppelisti hyvä
Vinkki! Käytin tavallisia erikoisvehnäjauhoja kun ei durumjauhoja kaapista löytynyt. Jauhoja inan vajaa 5dl ja 1/3dl maissijauhoja sekaan. Tuli oikein sitkeä ja pehmeä taikina. Kohosi kunnon kupliksi uunissa. Ei kovasti itse kohotuksen aikana. Hiivana 1ps kuivahiivaa ja oliiviöljyä rypsiöljyn tilalla. Suosittelen!
Hyvä ohje. Voi laittaa tulisesti maustettua jauhelihaakin tai jopa ranskalaisia perunoita väliin.
Mulla tuli liian rapsakoita. Mistä lie johtuu? Laitoinko liikaa öljyä, en mitannu niin tarkkaan. Jääkaapissa kohotin taikinan, kokemuksesta paras kohotuskeino. Sit leipäsinä huoneenlämmössä liinan alla.