Pizza on viikonloppuruokaa parhaimmillaan.

Itse suosin yleensä pizzan teossa durumvehnäjauhoja, mutta nyt kokeilin pizzajauhoja ja niillä pizzataikinan tekeminen oli todella helppoa!

Ainekset annosta

2½-3
dl
vettä
20
g
hiivaa
loraus öljyä
(ripaus suolaa)
Tomaattikastike:
1
prk
tomaattipyreetä
1
tlk
paseerattua tomaattia (500 g)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
n.1
tl
suolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa
Täyte:
mozzarellaa, kinkkua, salamia, tomaattia, sieniä, paprikaa tai mitä ikinä mielesi tekeekään
Pinnalle:
oreganoa
juustoraastetta

Ohje

  1. Tee pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan, itse lisään taikinaan ripauksen suolaa ja lorauksen öljyä. Muista, että taikinan pitää olla kimmoisaa, mutta pehmeää. Nostata taikinaa vähintään 45-60 min vedottomassa paikassa.

  2. Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Kiehauta, jonka jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan. 

  3. Lämmitä uuni 250 asteeseen, pizza pitää paistaa kuumassa. Kauli taikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista pelkkää pohjaa uunissa (ei tarvitse olla 250 astetta) muutama minuutti, niin että pinta paistuu kiinni. Ota pohja uunista ja levitä sille tomaattikastiketta, haluamiasi täytteitä, oreganoa ja juustoa. 

  4. Paista 250-asteisessa uunissa niin kauan, että juusto kuplii pinnalla ja reunat ovat saaneet väriä. Jos omistat leivinuunin, kokeile ihmeessä pizzan tekoa siellä ja saat ihan aitoa italialaista pizzaa!

VINKKI! Kokeile myös tätä kunniamaininnan saanutta kanttarellipizzaa!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.