Vappu Pimiän pizza

Vappu Pimiän pizza

Pizza on viikonloppuruokaa parhaimmillaan. Itse suosin yleensä pizzan teossa durumvehnäjauhoja, mutta nyt kokeilin pizzajauhoja ja niillä pizzataikinan tekeminen oli todella helppoa!

n.6-7dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
2½-3dlvettä
20ghiivaa
loraus öljyä
(ripaus suolaa)
Tomaattikastike:
1prktomaattipyreetä
1tlkpaseerattua tomaattia (500 g)
1sipuli
1valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
n.1tlsuolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa
Täyte:
mozzarellaa, kinkkua, salamia, tomaattia, sieniä, paprikaa tai mitä ikinä mielesi tekeekään
Pinnalle:
oreganoa
juustoraastetta

Valmistusohje

Tee pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan, itse lisään taikinaan ripauksen suolaa ja lorauksen öljyä. Muista, että taikinan pitää olla kimmoisaa, mutta pehmeää. Nostata taikinaa vähintään 45-60 min vedottomassa paikassa. Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Kiehauta, jonka jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan.  Lämmitä uuni 250 asteeseen, pizza pitää paistaa kuumassa. Kauli taikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista pelkkää pohjaa uunissa (ei tarvitse olla 250 astetta) muutama minuuti, niin että pinta paistuu kiinni. Ota pohja uunista ja levitä sille tomaattikastiketta, haluamiasi täytteitä, oreganoa ja juustoa.  Paista 250-asteisessa uunissa niin kauan, että juusto kuplii pinnalla ja reunat ovat saaneet väriä. Jos omistat leivinuunin, kokeile ihmeessä pizzan tekoa siellä ja saat ihan aitoa italialaista pizzaa!

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Pikapizza perustarvikkeilla.