Pellillinen pizzaa
Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Pohja: | ||
2 | dl | vettä |
⅓ | pkt | hiivaa (15 g) |
5 | dl | Myllyn Paras Pizzajauhoja |
Tomaattikastike: | ||
1 | tlk | tomaattimurskaa valutettuna (400 g) |
3 | valkosipulinkynttä | |
2 | rkl | oreganoa |
1 | rkl | basilikaa |
1 | tl | mustapippuria |
Kastikkeen päälle: | ||
n.3 | dl | mozzarella- tai emmental-juustoraastetta |
4 | tomaattia renkaina | |
600 | g | nopeasti paistettuja metsäsieniä esim. suppilovahveroita (1 l ennen paistoa) |
400 | g | parsakaalinkukintoja |
2 | punasipulia renkaina | |
150 | g | mustia oliiveja tai isoja kapriksia |
1½ | dl | parmesaanijuustolastuja |
Valmistusohje
-
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
-
Kauli taikinasta uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Anna pohjan kohota vielä hetki liinan alla. Valmista sillä aikaa tomaattikastike.
-
Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Levitä tomaattikastike hieman kohonneelle pizzapohjalle.
-
Ripottele päälle juustoraastetta sekä vihannekset, lopuksi vain vähän juustoa, esim. parmesaanilastuja, jotta täytteen kauniit kasvikset jäävät näkyviin. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.
VINKKI: Vaihtelua pizzaan saat korvaamalla sienet artisokankukinnoilla tai ohuilla kasvistikuilla (porkkana tms.). Myös feta- tai sinihomejuustoa voi lisätä pizzaan. Pohjaan voi lisätä myös ruista ja nokkosta tuomaan makua ja ravinteita, kuten tässä kanttarellipizzassa.
Kommentoi reseptiä