Ainekset uunipellillinen annosta

Pohja:
2
dl
vettä
pkt
hiivaa (15 g)
Tomaattikastike:
1
tlk
tomaattimurskaa valutettuna (400 g)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
1
tl
mustapippuria
Kastikkeen päälle:
n.3
dl
mozzarella- tai emmental-juustoraastetta
4
tomaattia renkaina
600
g
nopeasti paistettuja metsäsieniä esim. suppilovahveroita (1 l ennen paistoa)
400
g
parsakaalinkukintoja
2
punasipulia renkaina
150
g
mustia oliiveja tai isoja kapriksia
dl
parmesaanijuustolastuja

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Kauli taikinasta uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Anna pohjan kohota vielä hetki liinan alla. Valmista sillä aikaa tomaattikastike.
  3. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Levitä tomaattikastike hieman kohonneelle pizzapohjalle.
  4. Ripottele päälle juustoraastetta sekä vihannekset, lopuksi vain vähän juustoa, esim. parmesaanilastuja, jotta täytteen kauniit kasvikset jäävät näkyviin. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

VINKKI: Vaihtelua pizzaan saat korvaamalla sienet artisokankukinnoilla tai ohuilla kasvistikuilla (porkkana tms.). Myös feta- tai sinihomejuustoa voi lisätä pizzaan. Pohjaan voi lisätä myös ruista ja nokkosta tuomaan makua ja ravinteita, kuten tässä kanttarellipizzassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.