Pellillinen pizzaa

Pellillinen pizzaa
uunipellillinen
Pohja:
2dlvettä
pkthiivaa (15 g)
5dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
Tomaattikastike:
1tlktomaattimurskaa valutettuna (400 g)
3valkosipulinkynttä
2rkloreganoa
1rklbasilikaa
1tlmustapippuria
Kastikkeen päälle:
n.3dlmozzarella- tai emmental-juustoraastetta
4tomaattia renkaina
600gnopeasti paistettuja metsäsieniä esim. suppilovahveroita (1 l ennen paistoa)
400gparsakaalinkukintoja
2punasipulia renkaina
150gmustia oliiveja tai isoja kapriksia
dlparmesaanijuustolastuja

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Anna pohjan kohota vielä hetki liinan alla. Valmista sillä aikaa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Levitä tomaattikastike hieman kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta sekä vihannekset, lopuksi vain vähän juustoa, esim. parmesaanilastuja, jotta täytteen kauniit kasvikset jäävät näkyviin. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

VINKKI: Vaihtelua pizzaan saat korvaamalla sienet artisokankukinnoilla tai ohuilla kasvistikuilla (porkkana tms.). Myös feta- tai sinihomejuustoa voi lisätä pizzaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)