Pizzapohja

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Pizzapohja
1 t 15 min, josta valmisteluaika 1 t
  • Taivaallisen hyvä italialainen pizzapohja syntyy durumvehnäjauhoista. Hienojakoinen jauho parantaa pizzapohjan makua ja tekee taikinasta helpommin työstettävämmän. Myllyn Paras Durumvehnäjauhot on suunniteltu juuri esimerkiksi pizzan ja patonkien tekoon. 
  • Pizzataikinan kannattaa antaa nousta rauhassa. Halutessasi voit tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa taikinakulhon seistä jääkaapissa peitettynä yön yli. Etukäteen tehdystä pizzataikinasta valmistettava pizza onkin varsin helppo tarjottava vaikkapa kotona järjestettävään kisastudioon, elokuvailtaan tai illanistujaisiin ystävien kanssa.
  • Pizzaan sopivia täytteitä riittää: Tomaattikastikkeen ja hyvän mozzarella-juuston lisäksi kannattaa kokeilla vaikkapa savulohta, tonnikalaa, Parman kinkkua ja artisokkaa.
  • Tästä reseptistä syntyy yksi pellillinen pizzaa tai vastaavasti 2-4 pienempää pizzaa. Pizzapohjan voit valmistaa suoraan öljytylle pellille.
  • Mukavia pizzailtoja!
1 iso tai 2-4 pienempää
dlvettä
15ghiivaa (⅓ pkt)
½tlsuolaa
2rklöljyä
n.3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot.

  2. Alusta pizzataikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi eli n. 30-40 minuuttia. 

  3. Kauli pizzataikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille pelleille. Kohota pohjia n. 15 minuuttia ja lisää haluamasi täytteet.

  4. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (228)

Paras pizza ja pidän uunissa annetun ajan tykkään rapeasta pohjasta. Aina ei myllyn paras jauhoja löydy niin pastajauhoa laitan sillävälin. Nam
Tuli hyvä pohja.
Onko Myllyn Paras durum-jauhoa vielä saatavana? Mistään kaupasta en ole löytänyt. Harmi jos näin on, koska tein aina pizzapohjan tällä ohjeella.
Myllyn Paras Durumjauho on edelleen tuotannossa. Kannattaa kysyä kaupasta, mikäli sitä ei hyllyssä ole. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
En ole aikoihin tehnyt pitsaa, jotenka piti tarkistaa, muistanko oikein ohjeen. Oli muita ohjeita, mutta tämä oli se minun pitsapohjani ohje! Ja tämä on hyvä! En voisi kuvitellakaan laittavani mukaan sokeria, niin kuin yhdessä ohjeessa.
Paras pizzapohja tulee tipo 00 jauhoilla
Paljonko laitetaan kuivahiivaa kyseiseen taikinamäärään?
Kuivahiivaa tarvitaan 6 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tein 2 pitsaa tällä ohjeella ja täytyy sanoa että ohjeessa ilmoitettu 12-15 uunissa on aivan liikaa. Ensimmäien paloi korpuksi kun pidin 12 min. Toista paistin 8 min ja sekin meni aavistuksen liian korpuksi. Jos kaulii ohuen pohjan, sanoisin valmistumisajaksi 6-8min.
Yksinkertainen ja maukas. Erittäin helppo työstää.

Pages