Pizzapohja

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Pizzapohja
1 t 15 min, josta valmisteluaika 1 t
  • Taivaallisen hyvä italialainen pizzapohja syntyy durumvehnäjauhoista. Hienojakoinen jauho parantaa pizzapohjan makua ja tekee taikinasta helpommin työstettävämmän. Myllyn Paras Durumvehnäjauhot on suunniteltu juuri esimerkiksi pizzan ja patonkien tekoon. 
  • Pizzataikinan kannattaa antaa nousta rauhassa. Halutessasi voit tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa taikinakulhon seistä jääkaapissa peitettynä yön yli. Etukäteen tehdystä pizzataikinasta valmistettava pizza onkin varsin helppo tarjottava vaikkapa kotona järjestettävään kisastudioon, elokuvailtaan tai illanistujaisiin ystävien kanssa.
  • Pizzaan sopivia täytteitä riittää: Tomaattikastikkeen ja hyvän mozzarella-juuston lisäksi kannattaa kokeilla vaikkapa savulohta, tonnikalaa, Parman kinkkua ja artisokkaa.
  • Tästä reseptistä syntyy yksi pellillinen pizzaa tai vastaavasti 2-4 pienempää pizzaa. Pizzapohjan voit valmistaa suoraan öljytylle pellille.
  • Mukavia pizzailtoja!
1 iso tai 2-4 pienempää
dlvettä
15ghiivaa (⅓ pkt)
½tlsuolaa
2rklöljyä
n.3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot.

Alusta pizzataikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi eli n. 30-40 minuuttia. 

Kauli pizzataikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille pelleille. Kohota pohjia n. 15 minuuttia ja lisää haluamasi täytteet.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (220)

Tein 2 pitsaa tällä ohjeella ja täytyy sanoa että ohjeessa ilmoitettu 12-15 uunissa on aivan liikaa. Ensimmäien paloi korpuksi kun pidin 12 min. Toista paistin 8 min ja sekin meni aavistuksen liian korpuksi. Jos kaulii ohuen pohjan, sanoisin valmistumisajaksi 6-8min.
Yksinkertainen ja maukas. Erittäin helppo työstää.
Taikina oli helposti työstettävä , annettu jauhomäärä oli hieman niukka , sää olosuhteetkin saattaa vaikuttaa. Teen tänään toisen pizzan , ilma on kosteampi , katsotaan miten jauhomäärä nyt pitää paikkansa. Pizzasta tuli viimeksi todella hyvää.
Jos pizzataikinan laittaa yöksi jääkaappiin, täytyykö se nousta ennen?
Taikinaa ei nostateta ennen jääkaappiin laittamista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tein tällä ohjeella ja minun pizzataikina ei noussut ollenkaan. Onko tuo 15g hiivaa liian vähän? Toisissa ohjeissa on hiivaa 25g. Siis durumvehnäjauho ohjeissa.
Olihan vesi sopivan lämmintä hiivalle? Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Itse en saanut kuin yhden pellillisen vaikka tein kaksinkertaisen taikinan. Saa nähdä miltä maistuu..
Toki jos teet paksupohjasen pannupizzan nii ei se riitä.. mut hyvin riittää ku kaulitsee ohueksi kuten normaali pizza kuuluukin olla.
Erittäin hyvä rakenne, helppo alustaa ja kauliminen/taputteleminen sujuu lennossa, taikina ei tarraa kiinni yhtään. Käytin tavallisia vehnäjauhoja ja kuivahiivaa. Nelinkertainen annos on kahteen pellilliseen hieman liian suuri, kolminkertainen annos sopiva. Pohjasta tulee rapea, mutta maussa oli ensimmäisellä kokeilulla toivomisen varaa, mielestäni oli vähän mauton ja "pullamainen", joten toisella yrityksellä lisäsin taikinaan yrttimaustetta ja valkosipulijauhetta. Vettä lämmittäessä lisäsin myös hunajaa. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä resepti.

Pages