Pizzapohja

Pizzapohja
1 iso tai 2-4 pienempää
dlvettä
15ghiivaa (⅓ pkt)
½tlsuolaa
2rklöljyä
n.3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa. Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (214)

Tein tällä ohjeella ja minun pizzataikina ei noussut ollenkaan. Onko tuo 15g hiivaa liian vähän? Toisissa ohjeissa on hiivaa 25g. Siis durumvehnäjauho ohjeissa.
Olihan vesi sopivan lämmintä hiivalle? Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Itse en saanut kuin yhden pellillisen vaikka tein kaksinkertaisen taikinan. Saa nähdä miltä maistuu..
Erittäin hyvä rakenne, helppo alustaa ja kauliminen/taputteleminen sujuu lennossa, taikina ei tarraa kiinni yhtään. Käytin tavallisia vehnäjauhoja ja kuivahiivaa. Nelinkertainen annos on kahteen pellilliseen hieman liian suuri, kolminkertainen annos sopiva. Pohjasta tulee rapea, mutta maussa oli ensimmäisellä kokeilulla toivomisen varaa, mielestäni oli vähän mauton ja "pullamainen", joten toisella yrityksellä lisäsin taikinaan yrttimaustetta ja valkosipulijauhetta. Vettä lämmittäessä lisäsin myös hunajaa. Kaiken kaikkiaan oikein hyvä resepti.
Tällä ohjeella olemme tehneet aina pohjan. Durumilla ehdottomasti, taikina helppo levittää pellille. Todella rapea ja ohut pohja.
Tämä on yksinkertaisesti paras pizzapohja. Parasta pizzaa tulee, kun kaulii pohjan todella ohueksi (melkein läpinäkyväksi) ja paistaa kuumassa uunissa kiviarinan päällä. Itse paistan noin 4-5 min leivinuunissa, jossa on noin 300-325 astetta. Pohjan pitää antaa tasata lämpönsä hiilien pudottamisen jälkeen, jotta pohja ei pala. Pizza paistetaan ilman peltiä leivinpaperin päällä (tai ilman paperia, jos osaa). Ensimmäisen pizzan paistumista pitää vahtia kurkkimalla lastan avulla pizzan alle. Seuraavat menee kellolla. Me yleensä paistetaan kerralla nelinkertainen annos, josta tulee neljä normaalin pellin kokoista pizzaa. Täytteitä pitää laittaa VÄHÄN, niinkuin pizzerian pizzoissa. Lopputuloksena on aivan herkullisia pizzoja, jotka päihittävät minkä tahansa pizzerian pizzat, kunhan käyttää laadukkaita täytteitä. Niin ja sitten vielä se juusto... se laitetaan täytteidän alle heti tomaattikasteikkeen päälle. Taas on leivinuuni kuumenemassa! Kiitos erinomaisesta reseptistä!
Vähän liian rapeaa minun makuuni... mutta kumminki hyvää.
Hyvä taikina. Paras pizza tulee todella kuumassa uunissa pizzakiveä käyttäen. Pizzerioiden sähköuunit ovat noin 350'C ja kaasu-uunit jopa 650'C. Pizzaa paistetaan korkeintaan pari-kolme minuuttia.
"Alusta taikina", niinku mitä??? Saisitte parhaat naurut, kun näkisitte mitä tästä elämäni ensimmäisestä pizzapohjasta tuli. Aivan järkyttävää räätelyä, taikina tarttui joka paikkaana jauhoilla pyrin saamaan irti sitä kaikkialta. Kohonnut ei nimeksikään. Kaikki kyllä muuten mielestäni oikein, mutta tuo "alustus" ei avautunut. Mitä pitää tehdä missäkin vaiheessa. Ainesosien mittaaminen toki helppoa.
Alustamisella tarkoitetaan taikinan vaivaamista tasaiseksi taikinaksi, jolloin taikinaan saadaan muodostumaan sitko. Käsin vaivatessa taikinaa painetaan ja käännellään nyrkillä kunnes taikina on kimmoisaa ja se irtoaa hyvin käsistä. Mikäli taikinaa ei vaivata kunnolla, niin sitkoa ei synny ja taikina ei myöskään kohoa hyvin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages