Italialaiset maut tuovat uutta twistiä perinteiseen laatikkoruokaan. Tässä makaronilaatikossa yhdistyvät herkullisesti jauheliha (tai kasvisjauhis), punainen pesto sekä kaksi juustoa: ricotta ja mozzarella. Makaronilaatikon mehevyyttä täydentävät makeat tomaatit. Täydellinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle!

Ainekset 4 annosta

1
pieni sipuli
2-3
valkosipulin kynttä
2
rkl
rypsiöljyä
200
g
jauhelihaa tai kasvisjauhista
½
dl
punaista pestokastiketta
suolaa
rouhittua mustapippuria
1
pkt
(à 250 g) ricottajuustoa
1
dl
maitoa
Pinnalle:
60
g
mozzarellajuustoa (1/2 mozzarellapallo)
½–1
dl
tuoreita tai puolikuivattuja kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne siivilässä.
  2. Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuli öljyssä kuultavaksi ja lisää pannulle jauheliha. Lisää joukkoon valkosipuli, kun jauheliha on melkein kypsää. Mausta seos punaisella pestokastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla, lisää ripaus suolaa tarvittaessa.
  3. Sekoita maito ricottajuuston sekaan, lisää ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria.
  4. Levitä ainekset kerroksittain voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle ricotta-maitoseos. Lisää revitty mozzarella ja tomaatit makaronilaatikon pinnalle. Kypsennä 200 asteessa n. 45 min, kunnes neste on imeytynyt ja ruoan pinta on kauniin ruskea. Peitä vuoka tarvittaessa paiston aikana, ettei pinta tummu tai kuivu liikaa.
Resepti:
Kaisa Pelkonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.