Metsän maut kohtaavat kotiruokaklassikon! Tässä täyteläisessä sienestäjän makaronilaatikkossa yhdistyvät täydellisesti syksyinen sienisaalis, pehmeä sulatejuusto ja makaroni. Timjamin ja valkosipulin maustama ruoka valmistuu uunissa meheväksi, ja saa pinnalleen herkullisen kullanruskean kuorrutuksen. Helppo laatikkoruoka sopii mainiosti arkeen tai rentoon viikonloppuun.

Ainekset 4 annosta

1
pieni sipuli
2
valkosipulin kynttä
n.200
g
sieniä esim. kantarelleja tai herkkusieniä
2
rkl
ruokaöljyä
½
tl
suolaa
pari hyppysellistä rouhittua mustapippuria
½
pkt
(à 250 g) sulatejuustoa
½
tl
kuivattua timjamia
dl
kasvislientä
Pinnalle:
40
g
raastettua parmesaania
korppujauhoa

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne siivilässä.
  2. Hienonna sipulit ja pilko sienet. Paista sipuli öljyssä kuultavaksi ja lisää pannulle sienet. Lisää pilkottu valkosipuli kun sienet ovat lähes kypsät. Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  3. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja kuivattu timjami kiehautettuun kasvisliemeen, anna juuston sulaa mutta älä enää keitä seosta.
  4. Levitä ainekset kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kasvisliemi-sulatejuustoseos ja ripottele päälle parmesaaniraaste ja korppujauho.
  5. Kypsennä 200 asteessa n. 45 min, kunnes neste on imeytynyt ja ruoan pinta on kauniin ruskea. Peitä vuoka tarvittaessa paiston aikana, ettei pinta tummu tai kuivu liikaa.
Resepti:
Kaisa Pelkonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.