In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Hiivan korvaaminen on mahdollista leivinjauheella. Ne eivät luo taikinoihin kuitenkaan aivan samaa rakennetta, eikä makua, kuin hiivalla leivottuun taikinaan syntyy.
Mikäli et siis käytä hiivaa, reseptejä on muunneltava. Ensinnäkin siten, että neste on kylmää, eikä kädenlämpöistä, kuten hiivalla tehtäessä. Leivinjauhetta voi kokeilla käyttää noin 1 tl verran 1,5 dl nesteeseen tehtävään taikinaan. Leivinjauhe kannattaa sekoittaa durumvehnäjauhojen joukkoon.
Mikäli et siis käytä hiivaa, reseptejä on muunneltava. Ensinnäkin siten, että neste on kylmää, eikä kädenlämpöistä, kuten hiivalla tehtäessä. Leivinjauhetta voi kokeilla käyttää noin 1 tl verran 1,5 dl nesteeseen tehtävään taikinaan. Leivinjauhe kannattaa sekoittaa durumvehnäjauhojen joukkoon.