Tässä reseptissä perinteinen makaronilaatikko saa välimerellisen säväyksen. Kreikkalaisia makuja makaronilaatikkoon tuovat mehevä munakoiso, maukas fetajuusto ja oliivit. Saat reseptistä helposti kasvisversion käyttämällä jauhelihan tilalla kasvisjauhista. Helppo ja maukas arkiruoka, joka tuo lautaselle ripauksen aurinkoa!

Ainekset 4 annosta

pieni munakoiso tai n. 100 g pala munakoisoa
1
pieni sipuli
1-2
valkosipulin kynttä
2
rkl
ruokaöljyä paistamiseen
n.200–300
g
naudan tai karitsan jauhelihaa tai kasvisjauhista
½
tl
suolaa (jos käytät kasvisjauhista jossa on jo suolaa, lisää vain tarvittaessa)
rouhittua mustapippuria
1
prk
(3 dl) ruokakermaa
1
pkt
(à 150 g) fetajuustoa
1
tl
kuivattua oreganoa
vajaa
dl
kalamataoliiveja
loraus oliiviöljyä pinnalle

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne siivilässä. Pilko munakoiso ohuiksi, n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi, levitä esim. leikkuulaudan päälle ja ripottele pinnalle pari hyppysellistä suolaa.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipuli kuultavaksi ja lisää pannulle jauheliha. Lisää hienonnettu valkosipuli, kun jauheliha on lähes kypsää. Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  3. Kiehauta ruokakerma, ja sekoita joukkoon puolet fetajuustosta murustellen, anna fetan sulaa kuumaan kermaan. Lisää seokseen ripaus mustapippuria ja kuivattu oregano.
  4. Levitä ainekset kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kermainen fetakastike ja asettele munakoisoviipaleet pinnalle. Ripottele pinnalle myös loput fetajuustomurut. Lorauta munakoisoviipaleiden päälle hiukan oliiviöljyä.
  5. Kypsennä 200 asteessa n. 45 min, kunnes neste on imeytynyt ja ruoan pinta on kauniin ruskea. Peitä vuoka tarvittaessa paiston aikana, ettei pinta tummu tai kuivu liikaa.
Resepti:
Kaisa Pelkonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.