Pannupizza on amerikkalaistyylinen pizza, jossa on paksu kohotettu pohja. Pannupizzaa tehdään sananmukaisesti pannullinen eli jenkkityyliin ison uunipannun kokoinen pizza.

Durumvehnäjauho sopii hyvin kuohkeiden jenkkipizzapohjien leivontaan.

Täytteeksi ohjeessa on kinkkua ja sinihomejuustoa, kinkun tilalla voi olla kanaa, katkarapuja+muita äyriäisiä tai sieniä+kasviksia.

Erilaisilla juustoilla saat vaihtelua pannupizzojen makuun.

Ainekset uunipellillinen annosta

Pohja:
dl
vettä
25
g
hiivaa (½ pkt)
(1
tl
sokeria)
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
Tomaattikastike:
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g) valutettuna
n.3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
1
tl
mustapippuria
Täyte:
400
g
kinkkusuikaleita
300
g
valutettuja ananaskuutioita (2 dl)
(150
g
sinihomejuustoa)
4-5
tomaattia
3-4
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, (sokeri) ja suola ja alusta hyvin durumvehnäjauhoilla kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. 

  2. Myllyn Paras Durumvehnäjauhoilla valmistettua taikinaa on helppo kaulia, sillä taikinaa on helppoa käsitellä ja taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa venymättä takaisin. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia.

  3. Valmista sillä aikaa tomaattikastike valuttamalla tomaattimurskaa siivilässä. Sekoita mausteet valuneeseen tomaattimurskaan. Laita myös ananaskuutiot valumaan erikseen. Viipaloi tomaatit. Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle.

  4. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananaskuutiot, (kylmänä murustettu sinihomejuusto), tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 min kypsäksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

22 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.