Pannupizza Americana

Pannupizza Americana

Pannupizza on amerikkalaistyylinen pizza, jossa on paksu kohotettu pohja. Pannupizzaa tehdään sananmukaisesti pannullinen eli jenkkityyliin ison uunipannun kokoinen pizza. Durumvehnäjauho sopii hyvin kuohkeiden jenkkipizzapohjien leivontaan. Täytteeksi ohjeessa on kinkkua ja sinihomejuustoa, kinkun tilalla voi olla kanaa, katkarapu+muita äyriäisiä tai sieniä+kasviksia. Erilaisilla juustoilla saat vaihtelua pannupizzojen makuun.

uunipellillinen
Pohja:
dlvettä
25ghiivaa (½ pkt)
(1tlsokeria)
2rklöljyä
½tlsuolaa
7½-8dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Tomaattikastike:
1tlktomaattimurskaa (400 g) valutettuna
n.3valkosipulinkynttä
2rkloreganoa
1rklbasilikaa
1tlmustapippuria
Täyte:
400gkinkkusuikaleita
300gvalutettuja ananaskuutioita (2 dl)
(150gsinihomejuustoa)
4-5tomaattia
3-4dljuustoraastetta

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, (sokeri) ja suola ja alusta hyvin durumvehnäjauhoilla kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.  Myllyn Paras Durumvehnäjauhoilla valmistettua taikinaa on helppo kaulia, sillä taikinaa on helppoa käsitellä ja taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa venymättä takaisin.  Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa tomaattikastike valuttamalla tomaattimurskaa siivilässä. Sekoita mausteet valuneeseen tomaattimurskaan. Laita myös ananaskuutiot valumaan erikseen. Viipaloi tomaatit. Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananaskuutiot, (kylmänä murustettu sinihomejuusto), tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 min kypsäksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (21)

"Ei kukaan halua juustokerrosta pizzansa päälle" Minä ainakin tykkään laittaa juuston nimenomaan pizzassa päällimmäiseksi, kokeillut olen muillakin tavoilla mutta näin päin miellyttää eniten. Enkä ole ainoa.
Jos laittaa tavan tomattimurskan sijaan xx-ketjun sateenkaari-merkkistä chilillä maustettua tomattimurskaa, ei tarvii muuta maustetta kastikkeeksi, ja jos viel täytteeseen llaittaa chilillä maustettu tonnikalaa.. pitää varoo ettei kieli lähe mukaa.
Pannupizza tehdään nimensä mukaisesti pannuun, eli valurautapannuun, silloin pohja kypsyy sopivasti ja tulee aavistuksen rapeaksi pinnalta. Ja täyteet nyt on aivan sama mitä laittaa, kunhan juuston laittaa täytteiden alle. Ei kukaan halua juustokerrosta pizzansa päälle, täytteet antavat juuston päällä makua juustolle kypsyessään.
Pohja on aivan loistava! Vielä kun esilämmittää pellin ennen pitsan uuniin laittoa, niin pohja on täydellinen.
Pohja on hyvä ja Myllyn Durum ennestään tuttu, joten tähän oli helppo luottaa. Täytteen sävelsin itse, joka sekin toimi. Aina ei tiedä ennakkoon miten kosteuden makujen kanssa on. Kiitokset, teen toistekin.
Ihan hyvä.
Ihan OK.
Oikein hyvä pannupizzapohja!
Nami !! Äkkiä tehty ja hyvää on !!
Ihana pizza.

Pages