Myllyn pizza

Myllyn pizza

Pizzapohjaan kannattaa käyttää pizzajauhoja, jonka ansiosta pizzataikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, se pitää kaulittaessa hyvin muotonsa vetäytymättä takaisin. Pizzajauhot sisältävät mm. durumjauhoa. Voit tehdä joko yhden ison tai useampia pieniä pizzoja. Jos teet yhden ison pizzan, voit laittaa erilaisia täytteitä eri kohtiin, niin jokainen ruokailija saa haluamaansa pizzaa. Tässä pizzassa on Suomen suosituimpia täytteitä: tomaattia, kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa.

4-6 pyöreää pizzaa tai uunipellillinen
2dlvettä
pkthiivaa (n. 15 g)
5dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
Tomaattikastike:
1tlktomaattimurskaa valutettuna (400 g)
3valkosipulinkynttä
2rkloreganoa
1rklbasilikaa
1tlmustapippuria
Lisäksi täytteeseen:
400gkinkkusuikaleita
2tlkananasmurskaa (300 g) valutettuna
150gsinihomejuustoa
3-4dljuustoraastetta

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta useita haluamasi kokoisia pyöreitä pizzapohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia. Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Valuta myös ananasmurska erikseen. Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, murustettu (kylmänä) sinihomejuusto ja juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

VINKKI: Vaihtelua pizzaan saat korvaamalla kinkun esim. jauhelihalla, kalalla, katkaravuilla tai kasviksilla. Ananaksen voi korvata paprikalla, sienillä, parsalla tai maissilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

Naminami.
Erittäin maukasta. Teen toisenkin kerran.
Itse teen tomattikastikkeen siten, että pieneen purkkiin paseerattua tomaattia sekoitan pikku purkin tomaattipyrettä, oregaanoa, suolaa ja pippuria. Sitten keittelen seosta kasaan kunnes enimmät nesteet on haihtunut. Onhan maukas tomaattikastike ja tekee pizzasta 3.6 kertaa parempaa.
Tämä ohje oli loistava ja kyllä maistui hyvälle!!!
Mahottoma hyvvää pizzaa. Aivan loisteliasta, teen nykyään aina tällä ohjeella. KIITOS ohjeesta.
Tein pizzan ohjeen mukaisesti. Aikatavalla tuota oreganoa ja basilikaa, eli maistuivat mielestäni hieman liikaa ....
Ihanaa pizzaa.
Vinkki: Kokeilkaapa joskus tehdä tuo Myllyn pizzapohja. Levittätte sen pellille, päälle oliivioljyä ja suolaa. Sitten vain uuniin. Kun pohja on valmis, niin täytteeksi basilikaa, rucolaa, mozzarellaa ja sen päälle hieman pestoa. Vie kielen mennessään!
Nam :P
Itse teen pohjan (Myllyn Paras)durumjauho pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan, ja hyvää tulee! Täytteeksi laitan yleensä kinkkua, ananasta, tonnikalaa, jauhelihaa, juustoa ja tomaattikastiketta.

Pages