Tässä erittäin maukas pizzaresepti! Ohje on helppo ja lopputulos sopii nautittavaksi hyvien ystävien seurassa, aikuisten koti-iltana, kisastudiossa ja vaikkapa koululaisten yökyläjuhlissa!

Tässä reseptissä pizzataikinaan käytetään pizzajauhoa, joka sisältää jonkin verran durumjauhoa. Pizzajauhon ansiosta pizzataikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, sillä taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa, eikä pyri koko ajan vetäytymään takaisin kuten tavallisilla vehnäjauhoila leipoessa saattaa helposti käydä.

Reseptillä voit tehdä joko yhden ison tai useampia pieniä pizzoja. Jos teet yhden ison pizzan, voit laittaa erilaisia täytteitä eri kohtiin. Näin jokainen ruokailija saa haluamaansa pizzaa. Tässä pizzassa on käytetty Suomen suosituimpia täytteitä: tomaattia, kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa.

Ainekset 4-6 pyöreää pizzaa tai uunipellillinen annosta

2
dl
vettä
pkt
hiivaa (n. 15 g)
Tomaattikastike:
1
tlk
tomaattimurskaa valutettuna (400 g)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
1
tl
mustapippuria
Lisäksi täytteeseen:
400
g
kinkkusuikaleita
2
tlk
ananasmurskaa (300 g) valutettuna
150
g
sinihomejuustoa
3-4
dl
juustoraastetta

Ohje

Pohja:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

  2. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä pizzataikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, jos haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.

  3. Anna pizzataikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Täyte:

  1. Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike: Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Valuta myös ananasmurska erikseen.

  2. Kun pizzataikina on kohonnut, kauli siitä useita haluamasi kokoisia pyöreitä pizzapohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla vielä puolisen tuntia.

  3. Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, murustettu (kylmänä) sinihomejuusto ja juustoraaste.

  4. Paista pizza 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

VINKKI: Vaihtelua pizzaan saat korvaamalla kinkun esim. jauhelihalla, kalalla, katkaravuilla tai kasviksilla. Ananaksen voi korvata paprikalla, sienillä, parsalla tai maissilla. Kantarellikauden aikaan kannattaa testata kantarellipizzaa!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

20 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.