Myllyn pizza (resepti)

Myllyn pizza
  • Tässä erittäin maukas pizzaresepti! Ohje on helppo ja lopputulos sopii nautittavaksi hyvien ystävien seurassa, aikuisten koti-iltana, kisastudiossa ja vaikkapa koululaisten yökyläjuhlissa!
  • Tässä reseptissä pizzataikinaan käytetään pizzajauhoa, joka sisältää jonkin verran durumjauhoa. Pizzajauhon ansiosta pizzataikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, sillä taikina pitää kaulittaessa hyvin muotonsa, eikä pyri koko ajan vetäytymään takaisin kuten tavallisilla vehnäjauhoila leipoessa saattaa helposti käydä.
  • Reseptillä voit tehdä joko yhden ison tai useampia pieniä pizzoja. Jos teet yhden ison pizzan, voit laittaa erilaisia täytteitä eri kohtiin. Näin jokainen ruokailija saa haluamaansa pizzaa. Tässä pizzassa on käytetty Suomen suosituimpia täytteitä: tomaattia, kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa.
4-6 pyöreää pizzaa tai uunipellillinen
2dlvettä
pkthiivaa (n. 15 g)
5dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
Tomaattikastike:
1tlktomaattimurskaa valutettuna (400 g)
3valkosipulinkynttä
2rkloreganoa
1rklbasilikaa
1tlmustapippuria
Lisäksi täytteeseen:
400gkinkkusuikaleita
2tlkananasmurskaa (300 g) valutettuna
150gsinihomejuustoa
3-4dljuustoraastetta

Valmistusohje

Pohja:

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä pizzataikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, jos haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.

Anna pizzataikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Täyte:

Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike: Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Valuta myös ananasmurska erikseen.

Kun pizzataikina on kohonnut, kauli siitä useita haluamasi kokoisia pyöreitä pizzapohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla vielä puolisen tuntia.

Levitä tomaattikastike kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska, murustettu (kylmänä) sinihomejuusto ja juustoraaste.

Paista pizza 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

VINKKI: Vaihtelua pizzaan saat korvaamalla kinkun esim. jauhelihalla, kalalla, katkaravuilla tai kasviksilla. Ananaksen voi korvata paprikalla, sienillä, parsalla tai maissilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

Naminami.
Erittäin maukasta. Teen toisenkin kerran.
Itse teen tomattikastikkeen siten, että pieneen purkkiin paseerattua tomaattia sekoitan pikku purkin tomaattipyrettä, oregaanoa, suolaa ja pippuria. Sitten keittelen seosta kasaan kunnes enimmät nesteet on haihtunut. Onhan maukas tomaattikastike ja tekee pizzasta 3.6 kertaa parempaa.
Tämä ohje oli loistava ja kyllä maistui hyvälle!!!
Mahottoma hyvvää pizzaa. Aivan loisteliasta, teen nykyään aina tällä ohjeella. KIITOS ohjeesta.
Tein pizzan ohjeen mukaisesti. Aikatavalla tuota oreganoa ja basilikaa, eli maistuivat mielestäni hieman liikaa ....
Ihanaa pizzaa.
Vinkki: Kokeilkaapa joskus tehdä tuo Myllyn pizzapohja. Levittätte sen pellille, päälle oliivioljyä ja suolaa. Sitten vain uuniin. Kun pohja on valmis, niin täytteeksi basilikaa, rucolaa, mozzarellaa ja sen päälle hieman pestoa. Vie kielen mennessään!
Nam :P
Itse teen pohjan (Myllyn Paras)durumjauho pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan, ja hyvää tulee! Täytteeksi laitan yleensä kinkkua, ananasta, tonnikalaa, jauhelihaa, juustoa ja tomaattikastiketta.

Pages