Kantarellipitsa pekonitäytteellä

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Kantarelli-pekonipizza ruis-nokkospohjalla
1 t 10 min, josta valmisteluaika 25 min

Varaudu timanttiseen makuelämykseen: tämä kantarellipitsa ei ole mikä tahansa lätty, vaan se on ansainnut Kotikokki-reseptikilpailun kunniamaininnan. Kantarellien herkkä metsäinen maku tulee hienosti esiin pekonin rinnalla.

Tiesitkö, että monien sienilajikkeiden makuaineet ovat rasvaliukoisia? Siksi sieniruokiin tarvitaan rasvaa, joka tähän kantarellipitsaan tulee pekonista ja juustosta.

Pitsapohjaa rikastaa nokkonen, jossa on paljon rautaa. Jollet halua käyttää nokkosta, tai sitä ei ole saatavilla, voit jättää sen pois.

Toinen taikinaan luonnetta tuova elementti on ruis. Jos olet tavallisemman pitsan ystävä, voit käyttää ruisjauhojen sijasta koko jauhomäärän verran vehnäjauhoja tai durumvehnäjauhoja.

4-8:lle
Pohja:
2dllämmintä vettä
2tlkuivahiivaa
1tlmerisuolaa
2rklkuivattua nokkosta
2rklauringonkukkaöljyä
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
1kesäkurpitsa
dlkantarelleja
3artisokansydäntä
1punasipuli
1valkosipulinkynsi
300gpaseerattua tomaattia
5pekonisiivua
tuoreita babypinaatin lehtiä
ripaus basilikaa ja merisuolaa
½-1½dljuustoraastetta

Valmistusohje

Lisää hiiva lämmitettyyn veteen. Lisää merisuola, kuivatut nokkoset ja öljy, sekoita. Lisää jauhot osissa ja sekoita puuhaarukalla. Lisää lopuksi tarvittaessa hieman puolikarkeita vehnäjauhoja ja pyörittele käsin taikinasta pallo. Anna nousta lämpimässä liinan alla noin 30 minuuttia ja kauli mahdollisimman ohueksi.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmista täyte. Viipaloi juustohöylällä kesäkurpitsat ja pilko kantarellit. Leikkaa paloiksi myös artisokansydämet, punasipuli ja valkosipuli. Levitä paseerattu tomaatti pizzapohjalle ja asettele päälle kasvikset, pekonisiivut, pinaatin lehdet ja mausteet. Sirottele juustoraastetta mielesi mukaan pizzan päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 min (riippuen uunista).

VINKKI: Voit luonnollisesti valmistaa pizzapohjan myös Myllyn Parhaan durumvehnäjauhoista. Saitko runsaan kanttarellisadon? Kokeile myös herkullista kantarellipiirakkaa ja perinteistä kanttarellikastiketta!

Resepti:
Liisa Kotka, Pori. Iltalehden Kotikokki-kilpailun kunniamaininta vuonna 2012.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)