Kermainen kanttarellikastike

Kantarellikastikemuhennos
30 min, josta valmisteluaika 20 min

Kermainen kantarellikastike maistuu parhaalta hyvien perunoiden, ruisleivän ja kevyesti suolalla, sokerilla, tillillä ja etikalla maustettujen kurkkuviipaleiden kera. Kuten sienikastikkeet yleensä, myös kantarellikastike käy aina myös grillatun tai paistetun lihan, kalan tai broilerin kylkeen. 

Tämä kantarellikastike sopii erinomaisesti myös pastalle. Voit myös tarjoilla kastiketta vähän ohuempana esim. Myllyn Paras Spagetin kanssa. Kokeile ohjetta ja ihastu!

Neljälle
1-1½lpuhdistettuja kantarelleja
2rklpullomargariinia tai voita
1-2sipulia
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3-4dlruokakermaa tai vastaavaa (rasvaa 5-15%)
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
vähän persiljaa tai sipulinvartta

Valmistusohje

  1. Paloittele kantarellit isoon pannuun ja paista hetki omassa liemessään niin neste haihtuu.

  2. Lisää rasva ja silputtu sipuli ja jatka paistamista kunnes sipuli on pehmeää. Ripottele joukkoon jauhot, kiehauta sekoittaen ja lisää sekaan ruokakerma.

  3. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia tai pidempäänkin. Voit kaataa kastikkeen tässä vaiheessa kasariin, niin haihtuminen ei ole niin suurta. Mausta kantarellikastike ja ripottele pinnalle vähän silputtua persiljaa tai sipulinvartta.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Simppeli ohje. Ihan hyvää tuli.
Oikein hyvää tuli. Nam!
Ei huono
Kanttarellikastikkeen voisi tehdä tänään poimituista sienistä ja se olisi ihan uusienkien perunoiden kanssa aika mahtava herkku.