Kermainen kantarellikastike maistuu parhaalta hyvien perunoiden, ruisleivän ja kevyesti suolalla, sokerilla, tillillä ja etikalla maustettujen kurkkuviipaleiden kera. Kuten sienikastikkeet yleensä, myös kantarellikastike käy aina myös grillatun tai paistetun lihan, kalan tai broilerin kylkeen. 

Tämä kantarellikastike sopii erinomaisesti myös pastalle. Voit myös tarjoilla kastiketta vähän ohuempana esim. Myllyn Paras Spagetin kanssa. Kokeile ohjetta ja ihastu!

Ainekset Neljälle annosta

1-1½
l
puhdistettuja kantarelleja
2
rkl
pullomargariinia tai voita
1-2
sipulia
3-4
dl
ruokakermaa tai vastaavaa (rasvaa 5-15%)
suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
vähän persiljaa tai sipulinvartta

Ohje

  1. Paloittele kantarellit isoon pannuun ja paista hetki omassa liemessään niin neste haihtuu.

  2. Lisää rasva ja silputtu sipuli ja jatka paistamista kunnes sipuli on pehmeää. Ripottele joukkoon jauhot, kiehauta sekoittaen ja lisää sekaan ruokakerma.

  3. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia tai pidempäänkin. Voit kaataa kastikkeen tässä vaiheessa kasariin, niin haihtuminen ei ole niin suurta. Mausta kantarellikastike ja ripottele pinnalle vähän silputtua persiljaa tai sipulinvartta.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.