Herkullinen Kantarellipiirakka

Herkullinen Kantarellipiirakka

Valmista mehevä taikina perunasoseeseen, ohrajauho antaa makua tai käytä valmista Pyöreää Piirakkataikinaa. Täytteeseen sopivat muutkin syötävät sienet kuin kantarellit. Tee iso piiras tai pikkupiirasia.

piirakkavuoallinen, halkaisija 27-30 cm
Pohjataikina:
3dlperunasosetta (normaalipaksuista)
1dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
1dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
½tlyrttisuolaa
1dljuoksevaa margariinia tai voita
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Kantarellitäyte:
1rklmargariinia tai öljyä
½lkantarelleja tai muita syötäviä sieniä
2-3sipulia (varsineen)
2dlkermaviiliä
2munaa
1-2dljuustoraastetta
1-2tlyrttisuolaa
tlvalkopippuria

Valmistusohje

Sekoita pohjataikinan ainekset. Muusina voit käyttää tähteeksi jäänyttä perunamuusia tai tehdä muusin jauheesta tätä varten. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin keskitasolla. Valmista sillä aikaa täyte paistamalla kantarellit ja silputut sipulit pannussa. Paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Sekoita erikseen kermaviiliin muut täytteen ainekset keskenään. Ota esipaistettu piirakkapohja pois uunista. Levitä sille paistettu sieni-sipuliseos ja kaada päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista kunnes piirakka on kauniin värinen, n. 20-30 min, riippuen piirakkavuoan laakeudesta.

Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

VINKKI: Sopii myös pieniin Kantarellipiiraisiin. Tee reseptillä n. 10- 20 kpl pikkupiirasia muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle. Paistoajat ovat tällöin lyhyemmät.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Todeella hyvä piirakka, käytän valmistaikinaa. Kypsän piirakan päälle sitruunatimjamia, kruunaa herkun.
Paras/maukkain piirakkaohje, tein jo kolmatta kerta... Perheelle tuntuu maistuvan eikä vieraatkaan ole jättäneet syömättä:) Olen kokeillut valmiista takinasta sekä itse tehnyt, molempi parempi! Nam..
Aivan ihana resepti :)! Hukkasin paperireseptini, mutta onneksi tämä löytyi netistä. Nyt leipomaan taas!
Oikein hyvää!
Kälyni tarjosi tätä ja oli niin hyvää, että oli pakko saada resepti. Täältähän se löytyi. Kiitos!
Suussasulava. Ihana. Vie kielen mennessään.
Testattiin tulevia rippijuhlia varten ja nimensä mukaisesti oikein herkullista oli.
todella hyvä ja helppo ohje. ruokaisa, eli käy hyvin ruoka-annoksesta.