Sienipiirakka

Sienipiirakka
55 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Sienipiirakka on hyvä tapa käyttää metsäretkellä kerätyt sienet. 
  • Täytteeseen sopivat vaikkapa kantarellit, tatit, suppilovahverot tai muut hyvät ruokasienet. 
  • Sienten kanssa täydelliseen makuyhdistelmään kuuluvat usein sipuli ja yrtit. 
6-8 palaa
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
1-1½ltuoreita tai 3-5 dl pakastettuja kantarellejä, tatteja tai haperoita
2silputtua sipulia (varsia)
1kuutioitu kesäkurpitsa (n. 300 g)
2rklöljyä tai pullomargariinia
2dlruokakermaa
2dlmaitoa
3munaa
1tlsuolaa
musta- tai valkopippuria
½-1dlhienonnettua persiljaa
½dlhienonnettua kirveliä
2dljuustoraastetta

Valmistusohje

Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä. Valmista taikinan sulaessa täyte.

Paista paloiteltuja sieniä omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut. Kaada sienet lautaselle odottamaan. Lisää pannulle öljy tai pullomargariini ja sipulisilppu. Kuullota pehmeäksi.

Jos kesäkurpitsan keskusta on pehmeä, halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja poista keskusta lusikalla kovertaen, Kuutioi tai viipaloi kesäkurpitsa ja lisää se pannulle sipulien joukkoon. Paista kunnes kuutiot ovat kovan kypsiä ja lisää sienet. Anna jäähtyä jonkin aikaa.

Vatkaa munat, maito ja ruokakerma sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sieni-kasvissilppu, juustoraaste ja yrtit joukkoon.

Painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alatasolla 200-225-asteessa 35-40 minuuttia vuoasta riippuen. Tarjoa piirakka lämpimän salaatin kera.

Katso myös muita sienipiirakkareseptejä:

Arjan Sienipiirakka

Poro-sienipiirakka ruiskuoreen

Kinkku-sienipiirakka

Juustoinen sienipiirakka

Hunajainen Suppilovahveropiirakka

Herkullinen Kantarellipiirakka

Pyöreä Kantarellipiirakka

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (12)

Voiko piirakkaa tarjota myös kylmänä?
Hieman lämpimänä maut tulevat hyvin esiin. Toki piirakkaa voi kokeilla myös kylmänä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Näissä joissakin ohjeissa ehdotetaan käyttämään metallista vuokaa, muttei kerrota voiko lasivuokaa käyttää. Eli, onko siitä haittaa, jos käyttää matalaa lasivuokaa? Ja jos voi, niin lyheneekö paistoaika?
Lasivuokaa käyttäessä paistoaika on yleensä hieman pidempi kuin metallista vuokaa käyttäessä. Kypsymistä kannattaa aina seurata, sillä uunien paisto-ominaisuuksissakin on paljon eroja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Olipa yllätys, kun löysin suppilovahveroita omalta saarelta. Noin 50 v. olen tallannut metsässä, enkä ole moisiin herkkuihi kompastnut. Ja nyt sitten tekemään ruokaa, vielä kun on hyviä ohjeita tarjolla. Sieniterveisin Anja
Tätä pitää kokeilla.
Tein lampaankäävistä ja vaihdoin kesäkurpitsan tilalle pekonin. Piirakasta tuli maukas, joskin ruistaikina jäi kiinteämmäksi kuin toivoin.
Voiko tätä pakastaa, kun taikina on pakkastetuote?
Voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Näin kesäaikaan tein piirakan tuoreista keltahaperoista. Aivan loistava! Ihan nappiresepti!

Pages