Hyödynnä syksyn sienisatoa tähän herkulliseen sienipiirakkaan, joka saa sienien lisäksi makua babypinaatista sekä fetasta. Piirakkapohjan saat kätevästi valmiista pakastetaikinasta, jonka voit painella suoraan vuokaan.

Ainekset 6-8 palaa annosta

Täyte:
1
l
tuoreita kantarelleja
1
punasipuli
kourallinen babypinaattia pilkottuna
3
munaa
3
rkl
kreikkalaista jogurttia (tai soijavaihtoehto)
1
dl
juustoraastetta
100
g
fetajuustoa
1
tl
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
ruohosipulia tai persiljaa koristeluun

Ohje

 

  1. Paista sienet kuivalla pannulla kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Nosta sienet kulhoon.
  2. Lisää pannulle nokare voita ja kuullota pilkottu punasipuli pehmeäksi.
  3. Lisää kuullotetut punasipulit sienten sekaan kulhoon.
  4. Riko toiseen kulhoon kananmunat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kreikkalainen jogurtti ja lisää juustoraaste sekä mausteet.
  5. Lisää sieni-sipuliseos ja silputtu babypinaatti mukaan ja sekoita.
  6. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  7. Kaada täytteet taikinan päälle ja murusta fetajuusto piirakan päälle.
  8. Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.
  9. Koristele ruohosipulilla tai persiljalla!

 

Katso myös Kurosen kuuluisat sämpylät -resepti.

 

Resepti:
Sami Kuronen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.