Haettu sivustolta 4.10.2024
21 kommenttia
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
50 min
Ainekset 8:lle, pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta
Täyte:
n.300
g
broilerisuikaleita
1
iso sipuli tai 2 kesäsipulia varsineen
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
currya
1
rkl
kanafondia tai 1 tl suolaa
1
keltainen paprika
2
munaa
2½
dl
maustettua kermaa (esim. kolme juustoa)
2–3
rkl
tuoretta oreganoa silputtuna
1–2
dl
parmesaanijuustoraastetta
Ohje
-
Sulata taikinaa pakkauksen ohjeen mukaan n. 1 tunti.
-
Tee sillä aikaa täyte. Paista pannulla broilerisuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja currylla. Tarkista maku: voit lisätä suolaa, mikäli suikaleissa ei ole.
-
Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada paistettu täyte piirakkapohjalle ja levitä päälle paprikakuutiot. Sekoita munat, kerma, oregano sekä juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 30–40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.
VINKKI: Saat kevyemmän piirakan, kun jätät juustorasteen pois.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
6.2.2024 - 20:50
Millä ohje pitää kertoa, jos tekee pellillisen?
Anonymous
kirjoitti
23.7.2020 - 17:29
Loistava ja hieman aurinkokuivattuja tomaatteja soossiin mukaan, ☀️☀️
Anonymous
kirjoitti
14.10.2017 - 13:52
Oli tosi hyvää. Itse korvasin oreganon ruohosipulilla ja korianterilla. Ruokakermaksi laitoin kolme yrttiä. Oli raikas ja kevyt maku mutta juustoraaste tasapainotti mukavasti. (Mozzarella juustoraaste)
Anonymous
kirjoitti
12.4.2016 - 15:21
Hyvää. Miellyttävä maku. Sopii Vierastarjoiluun. Kiitos.
Anonyymi
kirjoitti
12.4.2015 - 13:07
Upea ja helppo resepti!
Anonyymi
kirjoitti
20.2.2015 - 10:11
Oli todella herkullista ja helppo tehdä! Mukavan ruokaisa esimerkiksi iltapalalle!
Anonyymi
kirjoitti
3.3.2014 - 08:51
Voi miten ihanan kuuloinen ja helpon tuntuinen resepti! Tytär tulee viikonlopuksi täytyypä paistaa ja sitten maistaa tuota yhdessä!
Anonyymi
kirjoitti
27.1.2014 - 20:15
Moni paprika ja tomaattiallergikko on allerginen punaisille tomaateille ja paprikoille. Kannattaa testata pienellä määrällä keltaisia. Ainakin tässä perheessä homma toimii noin ja monella muullakin.
Anonyymi
kirjoitti
5.12.2012 - 21:26
Voiko paprikan korvata jollain muulla, kun on allerginen?
Anonyymi
kirjoitti
7.12.2012 - 09:46
Paprikan voi jättää kokonaan pois tai korvata sen jollakin toisella kasviksella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
27.8.2012 - 19:36
Meillä oli ylimääräinen paistettu kanankoipi. Revin siitä lihat ja tein ohjeen mukaan, tuli aivan loistava piirakka. Kiitos ohjeesta :)
Anonyymi
kirjoitti
20.12.2011 - 08:43
Tämä oli tosi hyvää. Käytin näin talvella ruohosipulia koristesilppuna ja oranssin väristä paprikaa lisänä, juustona Parmesan. Oli myös herkullisen näköinen. Mummi
Anonyymi
kirjoitti
19.9.2011 - 10:13
Olen allerginen curryn aineosille. Sen voinee jättää pois?
Anonyymi
kirjoitti
19.9.2011 - 10:31
Curryn voi jättää pois ja piirakan voi muutenkin maustaa omaan makuun sopivaksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
17.9.2011 - 06:31
Millä voi korvata juuston? Tulossa vieras, joka ei syö juustoa.
Anonyymi
kirjoitti
19.9.2011 - 09:54
Juuston voi jättää pois korvaamatta sitä millään. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
16.9.2011 - 09:19
Kiitos ohjeesta.Tein kanapiirakan, oli tosi hyvä.
Anonyymi
kirjoitti
15.9.2011 - 20:00
Meidän esikoinen on allerginen kananmunalle. Millähän sen voisi korvata?
Anonyymi
kirjoitti
16.9.2011 - 09:14
Yhden kananmunan voi korvata esim. 2 rkl soijajauhoja tai 1 dl peruna-, bataatti- tai muuta kasvissosetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
15.9.2011 - 17:09
Ihana resepti, voiko käyttää mozzarellaa?
Anonyymi
kirjoitti
16.9.2011 - 09:50
Voi käyttää haluamaansa juustoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R