Ranskalainen kinkku-juustopiirakka

Ranskalainen kinkku-juustopiirakka
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm, noin 6-8:lle
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
125gmargariinia tai voita
1muna
1dlkevytkermaa tms.
TAI
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
150gsavukinkkua suikaleina
200gemmental-juustoraastetta
3munaa
1tlksmetanaa (n. 1,2 dl)
1rklpersiljaa
½tlpaprikajauhetta
tlhienonnettua valkopippuria

Valmistusohje

JOS TEET ITSE TAIKINAN: Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. JOS KÄYTÄT PAKASTETAIKINAA: Ota ruistaikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min.

VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (47)

Hyvää.
Olen kerran maistanut tätä kyseistä piirakkaa, ja oli tosi hyvää. Suoittelen tätä muillekkin ja tulen itsekkin vielä tekemään tätä.
Voiko pohjan kerman korvata vedellä?
Tämä vaan on yksi parhaista resepteistä! Kaikki sukulaiseni ovat kehuneet sitä ja tilanneet tekemään lisää.
Saisiko tästä pellillisen piirakkaa tuplaamalla ainekset? Pitäisi leipoa jotakin myytäjäisiin - tämä näyttää ja kuulostaa hyvältä, vielä en ole maistanut.
Noin kaksinkertainen annos riittää pellilliseen piirakkaa riippuen pellin koosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä maku, mutta jostain syystä piirakasta tulee joka kerralla tosi tumma, aavistuksen palaneen näköinen päältä, vaikka annan olla vain 25 min. Noudatan muutenkin ohjetta, kumma juttu.
Voiko piirakan pakastaa?
Paistetun ja jäähdytetyn piirakan voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvää tuli tonnikala versiostakin!

Pages