Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakan tekeminen on helppoa.  Valmista ensin piirakkapohja tai sulata ostamasi piirakkataikina.  Täytteeksi voit käyttää esimerkiksi savupalvia tai vaikkapa joulukinkun tähteet.  Tarjoa kinkkupiirakka raikkaan salaatin kera. 

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
2rklvoita
1sipuli varsineen
150gryöpättyjä sieniä, esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituina
100gsaunapalvikinkkua suikaleina
dlkolmen juuston ruokakermaa
100gkantarellituorejuustoa tai aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
2munaa
tlhienonnettua valkopippuria
½dltuoretta silputtua persiljaa
½tlsuolaa

Valmistusohje

Ota pakastetaikinapohja sulamaan. Paista sillä aikaa pannulla voissa sipulit ja sienet. Tuoreita sieniä tarvitset ½-1 litraa sienistä riippuen, jotta saat niitä n. 150 g ryöpättynä. Lisää kinkkusuikaleet. Jos et käytä sieniä, lisää suikaloidut, valutetut aurinkokuivatut tomaatit tässä vaiheessa. Ota pannu pois liedeltä. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Levitä paistettu seos piiraan pohjalle. Sekoita kerma, tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40-45 min. Koristele tuoreella persiljalla.

Katso myös muita kinkkupiirakkareseptejä:

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kiitos hyvästä reseptistä! Tein eilen tätä ja kyllä tykättiin :) Laitoin aurinkokuivattujatomaatteja, mutta en sieniä. Mielestäni näissä tomaateissa kannattaa olla tarkkana, ettei laita liikaa, kun ovat niin suolaisia. Kevätsipulia laitoin tavallisen sijaan. Suosittelen reseptia, oli maistuva piirakka!:)
Tein piirakan valmiista Myllyn Paras pyöreästä taikinasta. Tuli erittäin hyvä maukas piirakka.