Tattari kinkkupiirakka

- Tattari ei ole viljalaji, vaikka siitä leipää leivotaankin.
- Tattari kuuluu omaan kasviheimoonsa, joka on kotoisin Kauko-Idästä, missä sitä on viljelty vuosisatojen ajan.
- Tässä tattarijauhoja on käytetty piirakkapohjaan.
100 | g | margariinia tai voita |
3 | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
½ | tl | suolaa |
1 | tl | leivinjauhetta |
1 | dl | kermaa tai vettä |
Täyte: | ||
200 | g | palvikinkkua suikaleina |
200 | g | juustoraastetta |
3 | munaa | |
(1-2 | paprikaa pieninä kuutioina) | |
1 | tlk | smetanaa tmv. (n. 1,2 dl) |
jauhettua valkopippuria | ||
persiljaa |
Valmistusohje
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina kostutetuin käsin isohkon piirakkavuoan pohjalle ja paista pohjaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 min.
Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla täytteen ainekset. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista 15 min uunin keskitasolla.
Katso myös mehevä kinkkupiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita maukkaita kinkkupiirakkareseptejä.
VINKKI: Voit tehdä samalla ohjeella myös savukalapiirakkaa tai kasvispiirakkaa. Savukalapiirakassa vaihda palvikinkun tilalle n. 200 g savukalasuikaleita. Kasvispiirakassa korvaapalvikinkku purjosipulilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, parsalla ja paprikalla. Kokeile myös klassista kinkkupiirakkaa, johon voi käyttää vaikkapa joulukinkun tähteet!
Kommentoi reseptiä