Parsa-parmankinkkupiiras

Parsa-parmankinkkupiiras
6–8 annosta
1kplMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
1rsminiparsaa (200 g) tai 1 nippu vihreää parsaa
2kananmunaa
dlkermaa tai smetanaa
150gmaustamatonta tuorejuustoa
½ tlsuolaa
½ – ¾ tlrouhittua pippuria
½ ruukkuaruohosipulia silputtuna
maustemitallinenjauhettua muskottipähkinää
80gilmakuivattua kinkkua

Valmistusohje

Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 26–28 cm, reuna noin 3 cm) sulamaan.

Huuhtaise miniparsat ja levitä ne kuivumaan talouspaperin päälle.Jos käytät vihreää tankoparsaa leikkaa parsojen tyvestä 2–3 cm:n palat pois, kuori parsat ja kypsennä niitä suolalla ja sokeripalalla maustetussa vedessä paistokasarissa noin 2 minuuttia. Nosta parsat talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

Sekoita kananmunat, kerma ja tuorejuusto sileäksi, mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä sekä ruohosipulisilpulla.

Kaada kananmuna-juustotäyte pohjan päälle. Levitä parsat täytteen päälle, painele niitä hiukan täytteeseen ja nostele kinkkusiivut ilmavasti parsojen päälle. Paista 180 asteessa asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. 

VINKKI: Halutessasi voit esipaistaa pohjan. Toimi silloin näin: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina uunivuoan pohjalle ja reunaan, pistele haarukalla tai veitsen kärjellä ja rutista foliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Esipaista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)