Ainekset 6–8:lle annosta

Täyte:
1
rs
miniparsaa (200 g) tai 1 nippu vihreää parsaa
2
kananmunaa
dl
kermaa tai smetanaa
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
tl
suolaa
½ – ¾
tl
rouhittua pippuria
½
ruukkua
ruohosipulia silputtuna
maustemitallinen
jauhettua muskottipähkinää
80
g
ilmakuivattua kinkkua

Ohje

  1. Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 26–28 cm, reuna noin 3 cm) sulamaan.

  2. Huuhtaise miniparsat ja levitä ne kuivumaan talouspaperin päälle.Jos käytät vihreää tankoparsaa leikkaa parsojen tyvestä 2–3 cm:n palat pois, kuori parsat ja kypsennä niitä suolalla ja sokeripalalla maustetussa vedessä paistokasarissa noin 2 minuuttia. Nosta parsat talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

  3. Sekoita kananmunat, kerma ja tuorejuusto sileäksi, mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä sekä ruohosipulisilpulla.

  4. Kaada kananmuna-juustotäyte pohjan päälle. Levitä parsat täytteen päälle, painele niitä hiukan täytteeseen ja nostele kinkkusiivut ilmavasti parsojen päälle. Paista 180 asteessa asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. 

VINKKI: Halutessasi voit esipaistaa pohjan. Toimi silloin näin: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina uunivuoan pohjalle ja reunaan, pistele haarukalla tai veitsen kärjellä ja rutista foliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Esipaista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

8 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.