Ainekset n. 10:lle, 1 pitkänmallinen piirakka annosta

Täyte:
2
rkl
voita
450
g
vihreää parsaa (1 nippu)
n. 15
cm
purjosipulia
100
g
vuohenjuustoa
1
dl
smetanaa
1
muna
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
1
dl
tuoretta timjamia silputtuna
Koristeeksi:
tuoretta timjamia

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan.

  2. Paista pannulla voissa kuoritut ja vuoan levyiseksi puolitetut parsan varret ja purjosipulirenkaat. Ota pannu pois liedeltä.

  3. Kauli sulanut taikina puolet isommaksi ja leikkaa siitä n. 40 x 15 cm pala ja asettele se voideltuun piirakkavuokaan, pistele pohja haarukalla.

  4. Levitä taikinapohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti poikittain reunasta reunaan. Murusta päälle vuohenjuustoa. Sekoita smetana, muna ja mausteet. Kaada täytteiden päälle.

  5. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min. Koristele tuoreella timjamisilpulla.

Halutessa voit tehdä isomman piirakan, tee tällöin tupla-annos täytettä ja kauli taikina ohuemmaksi uunipellin kokoiseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.