Parsapiirakka vuohenjuustolla

Parsakaalipiirakka vuohenjuustolla
1 pitkänmallinen piirakka, n. 10:lle
½pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinaa (à 300 g)
Täyte:
2rklvoita
450gvihreää parsaa (1 nippu)
n. 15 cmpurjosipulia
100gvuohenjuustoa
1dlsmetanaa
1muna
½tlrouhittua mustapippuria
½tlsuolaa
1dltuoretta timjamia silputtuna
Koristeeksi:
tuoretta timjamia

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan. Paista pannulla voissa kuoritut ja vuoan levyiseksi puolitetut parsan varret ja purjosipulirenkaat. Ota pannu pois liedeltä. Kauli sulanut taikina puolet isommaksi ja leikkaa siitä n. 40 x 15 cm pala ja asettele se voideltuun piirakkavuokaan, pistele pohja haarukalla. Halutessa voit tehdä isomman piirakan uunipellin kokoon, tee tällöin tupla-annos täytettä. Levitä taikinapohjalle paistettu sipuliseos ja parsat kauniisti poikittain reunasta reunaan. Murusta päälle vuohenjuustoa. Sekoita smetana, muna ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min. Koristele tuoreella timjamisilpulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hankalan mallinen, mutta varmasti maukas. Pitää kokeilla!