Parsapizzakka

Parsapizzakka
35 min, josta valmisteluaika 20 min

Kevät on parsan sesonkiaikaa ja silloin siitä voi leipoa myös ruokaisan piirakan, joka sopii kevyeksi lounaaksi tai suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään.

Tässä pizzakassa yhdistyy piirakka ja pizza, johon ohueksi kaulittu valmis taikina soveltuu erinomaisesti. Leivonnainen on helppotekoinen ja parsa pääsee sen täytteessä hyvin oikeuksiinsa.

4-6:lle
Pohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
100granskankermaa
½luomusitruunan kuoriraaste
75gvoimakasaromista juustoraastetta (esim. parmesan)
7tankoparsaa
1terttuminiluumutomaatteja
oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
mustapippuria
suolaa

Valmistusohje

  1. Kauli sulanut piirakkataikina leivinpaperin päälle isoksi, ohueksi ympyräksi (halkaisija vajaa 30 cm).

  2. Levitä päälle ranskankerma. Pese sitruuna ja raasta noin puolet kuoresta (lisää kuorta voi raastaa piirakan pinnalle). Ripottele ranskankerman päälle sitruunankuori ja juustoraaste.

  3. Leikkaa parsojen nuppupäistä sopivan kokoisia pätkiä niin, että saat aseteltua ne säteiksi. Vaaleita tyviosia ei kannata käyttää. Jos parsoissa on paksu kuori, ulommaisen kerroksen voi poistaa.

  4. Leikkaa parsat ja miniluumutomaatit pituussuunnassa kahtia. Asettele puolikkaat piirakan päälle.

  5. Sipaise parsojen pintaan oliiviöljyä. Ripottele päälle silputtua rosmariinia, mustapippuria ja hieman suolaa.

  6. Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)