Parsakaali-kvinoapiiras

Parsakaali-kvinoapiiras
6–8 annosta
1kplMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
1parsakaalin kukinto (350 g)
¾tlsuolaa
½ tlrouhittua musta- tai valkopippuria
¼tlmuskottipähkinää
1ruukkulehtipersiljaa
2dlkermaa
3kananmunaa
¼dlkvinoaa
2rklpinjansiemeniä

Valmistusohje

Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 25 cm, reuna 3,5 cm) sulamaan. Pilko parsakaalit ja keitä paloja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja jäähdytä parsakaalit juoksevalla kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Laita parsakaalin palat, mausteet ja lehtipersiljan lehdet monitoimikoneeseen ja pyöräytä ne karkeaksi.

Sekoita kerma ja kanamunat, lisää parsakaalisilppu sekä kuumalla vedellä huuhdottu kvinoa ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinjansiemenet pinnalle. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia. 

Nauti lämpimänä.

VINKKI: Halutessasi voit esipaistaa pohjan. Toimi silloin näin: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina uunivuoan pohjalle ja reunaan, pistele haarukalla tai veitsen kärjellä ja rutista foliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Esipaista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)