Ainekset 6–8:lle annosta

Täyte:
1
parsakaalin kukinto (350 g)
¾
tl
suolaa
½
tl
rouhittua musta- tai valkopippuria
¼
tl
muskottipähkinää
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
dl
kermaa
3
kananmunaa
¼
dl
GoGreen kvinoaa
2
rkl
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Siirrä taikina piirasvuokaan (ø 25 cm, reuna 3,5 cm) sulamaan. Pilko parsakaalit ja keitä paloja suolalla maustetussa vedessä 2–3 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja jäähdytä parsakaalit juoksevalla kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Laita parsakaalin palat, mausteet ja lehtipersiljan lehdet monitoimikoneeseen ja pyöräytä ne karkeaksi silpuksi.
  2. Sekoita kerma ja kanamunat, lisää parsakaalisilppu sekä kuumalla vedellä huuhdottu kvinoa ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinjansiemenet pinnalle. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia. 
  3. Nauti lämpimänä.

VINKKI: Halutessasi voit esipaistaa pohjan. Toimi silloin näin: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Painele taikina uunivuoan pohjalle ja reunaan, pistele haarukalla tai veitsen kärjellä ja rutista foliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Esipaista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.