Kaalipiirakka kahdella pohjalla

Kaalipiirakka kahdella pohjalla

Kaalipiirakkaan voit tehdä pohjan itse tai voit käyttää valmista piirakkataikinaa. Piirakan täytteeseen tuleva kaali kannattaa suikaloida ohueksi ja paistaa pitkään, jolloin siihen saadaan hyvä maku. Hapankaali antaa täytteelle makua, mutta halutessa täyte voi olla pelkästään valkokaalia (350 g).

Katso video ohjeen alta, kuinka Kaalipiirakka kahdella pohjalla valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä Aira Samulin kanssa.

piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm
Hiivataikinapohja (umpipiirakka):
125gmargariinia tai (laktoositonta) voita
1dlvettä
1kananmunan keltuainen
½tlsuolaa
1tlsokeria
30ghiivaa
n.4dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
250gkaalia
voita ja öljyä
100ghapankaalia
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
1-3rklsiirappia
1dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
Voiteluun:
kananmunaa tai kananmunan keltuaista

Valmistusohje

Itse tehtyä taikinaa varten sulata rasva isossa kattilassa. Lisää vesi ja odota kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoita joukkoon keltuainen, suola, sokeri ja murustettu hiiva sekä jauhot vähitellen kauhalla vatkaten. Levitä puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä ja taputtele jauhotetuin käsin loppu taikinasta tasaiseksi pyöreäksi kansilevyksi leivinpaperiarkin päälle. Peitä levyt liinalla ja anna kohota hetken aikaa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pakastetaikinaa. Ota taikina sulamaan riittävän ajoissa. Levitä sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Rikotut tai kokonaiset ohrasuurimot sopivat. Suikaloi kaali hienoksi ja hauduta se kunnolla pehmeäksi, lisää hapankaalisuikaleet. Mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon kypsät ohrasuurimot (1dl rakoja suurimoita, keitä kypsäksi -> n. 3 dl). Levitä kaaliseos pohjalevylle ja nosta toinen levy kanneksi. Nipistä reunat hyvin kiinni, voitele pinta ja pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)