Ainekset 8-10 palaa annosta

Täyte:
1-2
ps
(150-300 g) pakastepinaattia tai 250 g pinaatinlehtiä
¾
dl
pinjan-, kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
1
sipuli hienonnettuna
2
rkl
öljyä
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
sitruunamehua
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa (rasvapitoisuus vaihtelee 3-22%:n välillä)
Voiteluun:
munaa

Ohje

  1. Huuhtele pinaatinlehdet ja pehmennä niitä 2-3 minuuttia kiehuvassa vedessä, jäähdytä kylmässä vedessä, puserra kuivaksi ja hienonna veitsellä hakaten. Tai sulata pakastepinaatti kohmeiseksi ja valuta ylimääräinen neste pois.

  2. Paahda pinjansiemenet kuumassa paistinpannussa käännellen kullankeltaisiksi. Jos käytät muita siemeniä, paahda myös ne, koska maku tulee entistä herkullisemmaksi.

  3. Kuullota sipuli kuumassa öljyssä paistinpannussa, lisää pinaatti, persilja, sitruunamehu ja mausteet ja sekoita hyvin. Sekoita hyvällä lämmöllä, kunnes neste on haihtunut. Lisää lopuksi valutettu (jos juusto on suolaista liota sitä kylmässä vedessä) murustettu juusto ja paahdetut pinjansiemenet.

  4. Jaa sulanut taikina kahteen osaan tai yhdistä pienempiä levyjä. Kaaviloi puolet taikinasta pohjaksi (30 x 40 cm) ja nosta se pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte sen päälle ja kaaviloi loput taikinasta kanneksi.

  5. Yhdistä reunat hyvin, voitele pinta munalla ja pistele haarukalla ilmareikiä. Kypsennä piirakka uunin toiseksi alimmalla tasolla 225-asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa raasteen tai tomaatti-oliivisalaatin kanssa.

Resepti:
Ohje kirjasta: Aura Liimatainen :Parasta kotiruokaa ja makuja maailmalta, kustantaja WSOY

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

13 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.