Juhlia järjestetään aktiivisesti, vuoden ympäri. Niinpä erilaisille juhlaresepteille on käyttöä monissa erilaisissa tilanteissa. Suunnittelin Myllyn Parhaan Voitaikinalevyistä nämä ihanat minipiirakat, joissa maistuu lehtipinaatti sekä salaattijuusto, jotka tasapainottavat toistensa makuja. Nämä pienet piirakat valmistuvat nopeasti tarjolle. Piirakoita saa valmistettua suuremman erän kerralla, joten isommankin juhlan tarjottavat valmistuvat käden käänteessä.

Pakasteesta löytyvän, valmiin voitaikinan käyttö nopeuttaa valmistamista ja auttaa saavuttamaan tasalaatuiseen lopputulokseen. Voitaikina on voista valmistettu, lehtevä taikina, josta leivot helpot ja herkulliset leivonnaiset – suolaiset ja makeat.

Näitä suolaisia minipiirakoita voit varioida eri makuihin, joten samalla idealla saa monta eri tarjottavaa vaikka valmistujaisjuhliin tai syntymäpäiville.

Ainekset 30 pientä/ 15 isoa annosta

Täyte
120
g
yrttimarinoituja salaattijuustokuutioita
70
g
lehtipinaattia (pakaste)
½
dl
kermaa
2
kananmunaa
50
g
emmental-mozzarella juustoraastetta
tl
mustapippuria
tl
suolaa

Ohje

  1. Nosta taikinalevyt leikkuulaudalle tai leivonta-alustan päälle sulamaan. 
  2. Valmista sillä aikaa täyte pilkkomalla veitsellä kohmeiset lehtipinaatit hieman pienemmiksi sattumiksi. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset keskenään ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
  3. Kauli sulaneet voitaikinalevyt kevyesti alustan päällä ja paina taikinalevyistä pienellä lasilla pyöreitä piirakkapohjia. Nosta piirakkapohjat minimuffinssivuoan koloihin. Jos haluat tehdä hieman isompia piirakoita, niin käytä suurempaa lasia ja tavallista muffinssivuokaa. Painele pohjat muffinssivuokien koloihin ja lusikoi täytettä pohjan päälle.
  4. Paista 200 asteessa noin 17-20 minuutin ajan. Nostele hetken jäähtyneet piirakat pois vuoasta ja tarjoile sellaisenaan. Nämä piirakat maistuvat sekä lämpiminä että jäähtyneinä.

VINKKI! Jos et löydä sopivaa pyöreää muottia tai sopivan kokoista lasia, niin voit myös leikata kaulitun levyn kuuteen osaan ja painaa muffinssivuoan koloihin leikattu taikinapohjat.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.