Valmiista lehtitaikinasta leivot nopeasti herkulliset pasteijat. Reseptissä on käytetty Myllyn Paras lehtevää kasvimargariinipohjaista palmuöljytöntä Lehtitaikinaa. Tässä reseptissä kasvispasteijat täytetään pinaatilla ja fetalla. Myös ricotta sopii hyvin täytteeseen – tällöin suolaa voi käyttää vähän enemmän.

Ainekset 15 annosta

Taikina
Feta-pinaattitäyte
200
g
babypinaatinlehtiä
2-3
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
rkl
rypsiöljyä
½-1
tl
suolaa
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
1
tl
kuivattua minttua tai 2 rkl tuoretta silppua
200
g
feta- (tai ricotta-) juustoa
100
g
pippurituorejuustoa
Pinnalle
munaa tai oliiviöljyä
unikonsiemeniä

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista täyte. Huuhtele pinaatinlehdet ja leikkaa tai revi ne isohkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista nämä nopeasti pannulla öljyssä, n. 5 minuuttia riittää, lisää paiston aikana mausteet. Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita vähän, jotta suurin kuumuus jäähtyy. Murusta päälle fetajuusto ja lusikoi mukaan tuorejuusto. Sekoita kaikki täytteen aineet tahnaksi.
  3. Lämmitä uuni 225°C:seen.
  4. Kauli sulaneet levyt 1/3 pidemmiksi. Leikkaa ne kolmeen osaan niin, että jokaisesta levystä syntyy 3 neliötä. Voit käyttää neliöt pasteijoiden pohjina tai ottaa niistä muotilla (Ø n. 9 cm) pyörylöitä. Halutessasi voit venyttää neliöitä ja ympyröitä vähän isommiksi kaulimella tai käsin.
  5. Nosta ruokalusikallinen täytettä taikinapalojen keskelle. Kostuta palojen reunat kevyesti vedellä (sormin tai sudilla) ja taita kolmion, suorakaiteen tai puolikuun muotoisiksi pasteijoiksi. Ummista reunat haarukalla painelemalla.
  6. Nosta pasteijat leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele pasteijat munalla ja pistele haarukalla. Paista uunin alimmalla tasolla 14–20 min kauniin vaaleiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.