Someleipurit 2023 saivat haasteekseen leipoa Myllyn Parhaan taikinoista satokauden budjettipasteijat eli helpot herkut, joiden raaka-aineet maksoivat enintään 15 €. Pihla Sallinen (@metsavadelma) nappasi laskimen esiin ja leipoi aidolla voilla tehdyistä lehtevistä Myllyn Paras Voitaikinalevyistä vastustamattomia paprika-kalkkunapasteijoita.

Hintaa näiden herkkupalojen ostoskuitille tuli noin 13 eurolla, mutta useampaa raaka-ainetta jäi vielä reilusti yli.

"Aluksi ajatus rajatusta budjetista tuntui haastavalta, mutta löysin yllättävän helposti suhteellisen edullisia ja vieläpä herkullisia raaka-aineita. Esimerkiksi kananmunia jäi myös yli, mutta niitä voi käyttää muuhun leivontaan tai ruokaan.

En yleensä seuraa hintoja leivonnaisten raaka-aineita ostaessa mutta hyödynnän usein satokauden antimia, jotka ovat monesti edullisempia."

Nappaa Pihlan paprika-kalkkunapasteijoiden raaka-aineet omalle ostoskuitillesi ja laita kaulimeen vauhtia!

Ainekset 15 annosta

Taikina
Täyte
1
iso paprika
n. 150
g
kalkkunaleikettä
2
dl
juustoraastetta
1
kananmuna
mustapippuria rouhittuna

Ohje

  1. Ota voitaikinalevyt sulamaan noin 15 min ennen leipomista.
  2. Halkaise paprika ja poista siitä siemenet. Viipaloi pituussuunnasta. Voit puolittaa pisimmät paprikasiivut.
  3. Kaulitse voitaikinalevyjä pituussuunnassa niin, että saat leikattua jokaisen kolmeen osaan neliöiksi.
  4. Aseta neliö salmiakkiasentoon. Laita jokaisen keskelle kalkkunasiivu ja kolme paprikasiivua. Ripottele päälle juustoraastetta ja maun mukaan mustapippurirouhetta.
  5. Taita kaksi neliön vastakkaisista kulmista keskelle ja nipistä yhtymäkohta kiinni.
  6. Voitele kananmunalla ja kiinnitä yhtymäkohdat vielä hammastikuilla.
  7. Paista 225 °C -asteisen uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes pasteijat ovat kauniin kullanruskeita.
  8. Irrota hieman jäähtyneistä pasteijoista hammastikut.
Resepti:
Resepti: Myllyn Paras #Someleipurit2023 Pihla Sallinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.