Näiden näyttävien avopasteijoiden täytteeksi voit käyttää yhtä tai useampaa juureslajia. Käytä mieluiten melko pieniä juureksia, jolloin lopputulos on kaunein. Erilaisilla tuorejuustoilla saat vaihtelua. Monien mielestä yrttituorejuusto sopii porkkanan kanssa, sinihometuorejuusto punajuuren kanssa ja pippuri- tai chilituorejuusto sopivat niille, jotka haluavat enemmän potkua makuun.

Myllyn Paras Lehtitaikina palmuöljytön on kasvimargariinipohjainen lehtevä taikina, jonka valmistuksessa ei ole käytetty palmuöljyä. Sulata taikinalevyt erillään huoneenlämmössä 15 minuuttia ennen kuin leikkaat ne neliöiksi. Viillä sen jälkeen niihin terävällä veitsellä reunojen paikat, jolloin reunat jäävät ylös paiston jälkeen ja syntyy avopasteijoita.

Ainekset 10 annosta

Taikina:
100
g
yritti- tai sinihometuorejuustoa
Hasselbackan juurekset ja muruseos:
10
kpl
pieniä porkkanoita, palsternakkoja, perunoita tai punajuuria
60
g
voita
½
tl
suolaa
1
tl
valkosipulijauhetta (tai 2 valkosipulinkynttä)
1
tl
kuivattua basilikaa tai muuta yrttiä
40
g
parmesaanijuustoraastetta
Voitelu:
1
muna

Ohje

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota taikinalevyt sulamaan, levitä ne leikkuulaudalle.
  2. Pese ja kuori juurekset. Voit käyttää vain pelkästään yhtä juuresta, kuten porkkanaa tai vaikka kaikkia neljää.Halkaise punajuuret ja perunat. Juurekset voivat olla maksimissaan 7 cm pitkiä eli yksi porkkana tai palsternakka leikataan kahtia ja syntyy 2 palaa. Leikkaa juureksiin ohutteräisellä veitsellä viillot poikittain noin 2 mm:n välein niiden pyöreämmästä reunasta alaspäin, mutta älä kuitenkaan leikkaa aivan pohjaan saakka. Levitä juurekset uunipellille leivinpaperin päälle. Sulata 1/3 voista (n. 20 g) ja sivele sitä juuresten päälle. Paista juureksia uunin keskitasolla 15 minuuttia ja nosta ne sen jälkeen pois uunista.
  3. Valmistele sillä aikaa hasselbackan juuresten päälle tuleva muruseos. Notkista huoneenlämpöiseksi pehmitetty voi (2/3 eli 40 g) kulhossa ja mausta suolalla, valkosipulilla (jos käytät tuoretta, murskaa kuoritut kynnet joukkoon) ja kuivatulla basilikalla tmv. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja korppujauho.
  4. Leikkaa taikinalevyt terävällä veitsellä kahtia neliöiksi. Siirrä neliöt leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa taikinaneliöiden reunoista noin 1 cm päähän terävällä veitsen kärjellä viillot puoliväliin taikinapaksuudesta. Pistele neliöiden keskustat haarukalla. Voitele kuppien reunat munalla.
  5. Levitä neliöiden pisteltyjen alueiden päälle tuorejuustoa. Nosta jokaisen neliön keskelle 2 esipaistettua juuresta (pullea, viillotettu puoli ylöspäin). Jaa muruseos juuresten päälle.
  6. Paista 225-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia niin, että taikina on kohonnut lehteväksi ja kypsäksi.
  7. Tarjoile kuumina/lämpiminä avopasteijoina tai alkuruokana.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.