Tonnikalapasteijat

Tonnikalapasteijat Lehtevästä Kaurataikinasta
45 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Myllyn Paras Lehtevä Kaurataikina on uutuus, josta valmistuvat kätevästi suolaiset ja makeat lehtevät herkut.

  • Valmista täyte levyjen sulaessa.

  • Puolita sulaneet levyt neliöiksi ja jaa täyte neliöille.

  • Pasteijat voi muotoilla nyyteiksi, kolmioiksi tai muuhun haluamaasi muotoon.

  • Lehtevän leivonnaisen saumat tulee kostuttaa vedellä ja nipistää hyvin yhteen, jotta saumat eivät aukea paistettaessa.

10 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtevä Kaurataikinaa (500 g)
Täyte:
1tlktonnikalaa öljyssä (sitruuna-pippurimaustettua, 185 g)
tlsuolaa, jos tonnikala maustamatonta)
(2tlsitruunamehua, jos tonnikala maustamatonta)
(1tlsitruunapippuria, jos tonnikala maustamatonta)
2kesäsipulia varsineen tai 3 salottisipulia
n. ½dlhienonnettua tilliä
1dlvihreitä kivettömiä oliiveja tai pieniä kapriksia
2rklmakeaa chilikastiketta
Voitelu:
1kananmuna

Valmistusohje

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia).

  2. Valmista täyte. Hienonna tonnikala kulhossa ja mausta, mikäli se ei ole valmiiksi maustettua. Hienonna sipulit ja tilli pieneksi silpuksi. Pilko oliivit tai kaprikset pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi, mausta vielä chilikastikkeella. Tarkista sopiva maku – täyte se olla melko voimakkaan makuista, sillä pasteijataikina miedontaa sen makua.

  3. Jaa taikinalevyt kahtia neliöiksi ja annostele kunkin neliön keskelle reilu 1 rkl täytettä.

  4. Nosta neliön kulmat ylös suppuun keskelle kostutetuin sormin tai taittele pasteijat kolmioiksi. Sulje pasteijat huolellisesti nipistellen sormin. Voitele ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)