Jokaisesta täytteestä tulee noin 20 pasteijaa. Taikina riittää niin ikään 20 pasteijaan, joten valitse mieleisesi täyte.

Ainekset 20 pasteijaa annosta

Taikina ja pinta:
1
muna
hienoa mustaleima-juustoraastetta tai unikonsiemeniä
Meetvurstitäyte:
100
g
joulumeetvurstia
1
dl
aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
100
g
salaattijuustoa
Kasvistäyte:
1
sipuli
1
punainen paprika
2
porkkanaa
½
tl
chilijauhetta
100
g
viherpippurisulatejuustoa
Lohitäyte:
150
g
kylmäsavulohta
5
cm
pala purjoa
100
g
raejuustoa
½
prk
piparjuurituorejuustoa (125 g)

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön. Jos käytät yksittäisiä levyjä, yhdistä ne keskenään tai kauli jokainen erikseen ohueammaksi. Leivo pasteijat hyödyntämällä esimerkiksi alla lueteltuja malleja.

  2. Voitele pasteijat munalla ja ripottele päälle hienoa juustoraastetta tai siemeniä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Meetvurstitäyte:

  1. Leikkaa meetvursti kuutioiksi.
  2. Lisää joukkoon aurinkokuivattu tomaatti ja murennettu salaattijuusto.

Kasvistäyte:

  1. Hienonna sipuli. Leikkaa paprika kuutioiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pehmennä kasviksia hetken aikaa pannulla.
  2. Lisää joukkoon chilijauhe ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lohitäyte:

  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo.
  2. Valuta raejuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Resepti:
Kinuskikissa

Erilaisia pasteijamalleja

Neliönyytit: Leikkaa levystä taikinapyörällä neliöitä (n. 10 x 10 cm). Laita täytettä keskelle. Nosta jokainen kulma täytteen päälle ja nipistä tiukasti yhteen. Sulje myös sivut nipistämällä.

Puolikuut: Ota levystä ympyrämuotilla (halkaisija noin 10 cm) kuvioita. Laita täytettä toiselle puoliskolle. Nosta toinen puoli päälle ja nipistä sormenpäällä reunat yhteen.

Suolaiset tortut: Leikkaa levystä taikinapyörällä neliöitä (n. 10 x 10 cm). Tee jokaiseen kulmaan viilto. Laita täytettä keskelle. Nosta joka toinen sakara täytteen päälle ja nipistä tiukasti yhteen.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.