Pasteijat kolmella tapaa

Pasteijat kolmella tapaa

Jokaisesta täytteestä tulee noin 20 pasteijaa.  Taikina riittää niin ikään 20 pasteijaan.

20 pasteijaa
Taikina ja pinta:
1pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinaa (600 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
1muna
hienoa mustaleimajuustoraastetta tai unikonsiemeniä
Meetvurstitäyte:
100gjoulumeetvurstia
1dlaurinkokuivattua tomaattia kuutioina
100gsalaattijuustoa
Kasvistäyte:
1sipuli
1punainen paprika
2porkkanaa
½tlchilijauhetta
100gviherpippurisulatejuustoa
Lohitäyte:
150gkylmäsavulohta
5cmpala purjoa
100graejuustoa
½prkpiparjuurituorejuustoa (125 g)

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön. Jos käytät yksittäisiä levyjä, yhdistä ne keskenään tai kauli jokainen erikseen ohueammaksi. Leivo pasteijat hyödyntämällä esimerkiksi alla olevia malleja. Voitele pasteijat munalla ja ripottele päälle hienoa juustoraastetta tai siemeniä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Meetvurstitäyte: Leikkaa meetvursti kuutioiksi. Lisää joukkoon aurinkokuivattu tomaatti ja murennettu salaattijuusto. Kasvistäyte: Hienonna sipuli. Leikkaa paprika kuutioiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pehmennä kasviksia hetken aikaa pannulla. Lisää joukkoon chilijauhe ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lohitäyte: Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Valuta raejuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään. ---------------------------------------------------------------------- Neliönyytit: Leikkaa levystä taikinapyörällä neliöitä (n. 10 x 10 cm). Laita täytettä keskelle. Nosta jokainen kulma täytteen päälle ja nipistä tiukasti yhteen. Sulje myös sivut nipistämällä. Puolikuut: Ota levystä ympyrämuotilla (halkaisija noin 10 cm) kuvioita. Laita täytettä toiselle puoliskolle. Nosta toinen puoli päälle ja nipistä sormenpäällä reunat yhteen. Suolaiset tortut: Leikkaa levystä taikinapyörällä neliöitä (n. 10 x 10 cm). Tee jokaiseen kulmaan viilto. Laita täytettä keskelle. Nosta joka toinen sakara täytteen päälle ja nipistä tiukasti yhteen.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)