Ainekset 4–8:lle ø 27 cm, reuna 4 cm, noin 8 annosta

Täyte:
300
g
pehmeää sulatejuustoa
4
kananmunaa
¾
tl
suolaa
½-¾
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
rouhittua valkopippuria
1
dl
tilliä tai ruohosipulia silputtuna
1
tl
rosmariinin lehtiä silputtuna
100
g
ohutlehtistä pinaattia
Pinnalle:
200
g
ruodotonta ja nahatonta lohta
2
rkl
sitruunan mehua
100
g
tuoreita herkkusieniä
2
tl
oliiviöljyä
1
tl
voita
1
tl
juoksevaa hunajaa
suolaa
rouhittua valkopippuria
2
rkl
tilliä tai ruohosipulia silputtuna

Ohje

  1. Painele sulanut taikina piirasvuoan pohjalle ja reunaan. Pistele pohja haarukalla. Sekoita sulatejuusto ja kananmunat, lisää mausteet ja yrtit sekä huuhdotut ja lingotut pinaatinlehdet.

  2. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunin pohjalla ylösalaisin käännetyn uuniritilän päällä tai uunin alatasolla 180 asteessa 45–50 minuuttia.

  3. Ruskista sitruunalla maustetut lohikuutiot ja lohkotut sienet öljy-voi-hunajaseoksessa paistinpannussa. Mausta suolalla, pippurilla ja ruohosipulisilpulla ja kumoa seos lämpimän piirakan päälle. Tarjoa pääruokana, välipalana tai brunssilla raikkaan vihersalaatin kanssa. 

VINKKI: Voit lisätä piirakan pinnalle myös esimerkiksi paistettuja paprikaviipaleita oman maun mukaan.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.