Pinaatti-juusto-lohipiirakka

Pinaatti-juusto-lohipiirakka
1 t , josta valmisteluaika 25 min
4–8 annosta ø 27 cm, reuna 4 cm
1kplMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
300gpehmeää sulatejuustoa
4kananmunaa
¾tlsuolaa
½-¾tljauhettua muskottipähkinää
½tlrouhittua valkopippuria
1dltilliä tai ruohosipulia silputtuna
1tlrosmariinin lehtiä silputtuna
100gohutlehtistä pinaattia
Pinnalle:
200gruodotonta ja nahatonta lohta
2rklsitruunan mehua
100gtuoreita herkkusieniä
2tloliiviöljyä
1tlvoita
1tljuoksevaa hunajaa
suolaa
rouhittua valkopippuria
2rkltilliä tai ruohosipulia silputtuna

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirasvuoan pohjalle ja reunaan. Pistele pohja haarukalla. Sekoita sulatejuusto ja kananmunat, lisää mausteet ja yrtit sekä huuhdotut ja lingotut pinaatinlehdet.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Paista uunin pohjalla ylösalaisin käännetyn uuniritilän päällä tai uunin alatasolla 180 asteessa 45–50 minuuttia.

Ruskista sitruunalla maustetut lohikuutiot ja lohkotut sienet öljy-voi-hunajaseoksessa paistinpannussa. Mausta suolalla, pippurilla ja ruohosipulisilpulla ja kumoa seos lämpimän piirakan päälle. Tarjoa pääruokana, välipalana tai brunssilla raikkaan vihersalaatin kanssa. 

VINKKI: Voit lisätä piirakan pinnalle myös esimerkiksi paistettuja paprikaviipaleita oman maun mukaan.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)