Kylmäsavulohipiirakka

50 min, josta valmisteluaika 20 min
- Pakasteena myytävä Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina.
- Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
- Kylmäsavulohi on suolaista, joten älä lisää täytteeseen suolaa.
- Erilaisin tuorejuustoin saat hieman eri makua piirakkaan.
- Pohjaksi sopivat myös joulun torttutaikinat: kauli torttutaikinalevyjä ohuemmiksi, kun käytät niitä piirakkaan; torttutaikinalevy on paksumpaa kuin lehtitaikinalevy.
- Voit tehdä pohjan myös itse helpolla piirakkapohjan perusreseptillä.
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g) |
Täyte: | ||
200 | g | kylmäsavulohta suikaleina |
150 | g | juustoraastetta |
2 | munaa | |
1 | dl | (kevyt) ranskankermaa |
100 | g | paprikatuorejuustoa |
1 | tl | sitruunapippuria |
1-2 | rkl | tuoretta hienonnettua tilliä |
paprikaa suikaleina |
Valmistusohje
-
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle osa lohisuikaleista ja juustoraastetta.
-
Sekoita muna, ranskankerma ja tuorejuusto sekä mausteet ja levitä vuokaan. Asettele päälle loput lohisuikaleet ruusukkeina ja paprikasuikaleet.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Katso myös muita lohipiirakkareseptejä:
VINKKI: Voit käyttää piirakan täytteenä myös valutettuja katkarapuja. Katso myös lohipiirakka, jonka täytteessä käytetään kylmäsavulohen lisäksi tuorejuustoa.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (8)
Voiko pakastaa?
Mikä tuo keltainen tossa keskellä on? Onko se keltasta paprikaa?
Hyvää on!!
Huippu piirakka. Vie kielen mennessään.
Tosi hyvä. Juhlissa jopa suvun nirsoin nuorukainenkin kehui ja haki lisää. Ja sitä ei tapahdu usein!
Todella maukas lohipiirakka, meillä kaikkien suosikki!
Kommentoi reseptiä