Pyöreä Rukiinen Lohipiirakka

Pyöreä Rukiinen Lohipiirakka
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
150gkylmäsavulohta suikaleina
200gsavulohi- tms. tuorejuustoa
100gsipulia varsineen tai 10 cm purjoa
1muna
1dlkermaa (kevyt käy)
2paprikaa, esim. punainen ja keltainen
½sitruunan mehu
1tlsitruunapippuria
1-2rkltuoretta hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Paista vielä uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

VINKKI: Onnistuu myös valutetuilla katkaravuilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi hyvä resepti, tehny pari kertaa. Mehevä ja maukas.