Lohipiirakka, pyöreä

Pyöreä Rukiinen Lohipiirakka
45 min, josta valmisteluaika 15 min
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
150gkylmäsavulohta suikaleina
200gsavulohi- tms. tuorejuustoa
100gsipulia varsineen tai 10 cm purjoa
1muna
1dlkermaa (kevyt käy)
2paprikaa, esim. punainen ja keltainen
½sitruunan mehu
1tlsitruunapippuria
1-2rkltuoretta hienonnettua tilliä

Valmistusohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

  2. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.

  3. Paista lohipiirakkaa vielä uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Lohipiirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempää vuokaa käytät, sitä paksumpi lohipiirakka on ja sitä pidempi myös paistoaika.

Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

VINKKI: Voit tehdä täytteen myös katkaravuista. Muista valuttaa katkaravut ennen kuin lisäät ne täytteeseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Mun mielestä olis kaivannut enemmän nestettä. Laittaisin 2dl kermaa. Tuli vähän kuiva.
Voiko tämän pakastaa?
Paistetun piirakan voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tosi hyvä resepti, tehny pari kertaa. Mehevä ja maukas.