Lohipiirakka, pyöreä

Pyöreä Rukiinen Lohipiirakka
45 min, josta valmisteluaika 15 min
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
150gkylmäsavulohta suikaleina
200gsavulohi- tms. tuorejuustoa
100gsipulia varsineen tai 10 cm purjoa
1muna
1dlkermaa (kevyt käy)
2paprikaa, esim. punainen ja keltainen
½sitruunan mehu
1tlsitruunapippuria
1-2rkltuoretta hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.

Paista lohipiirakkaa vielä uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Lohipiirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempää vuokaa käytät, sitä paksumpi lohipiirakka on ja sitä pidempi myös paistoaika.

Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.

VINKKI: Voit tehdä täytteen myös katkaravuista. Muista valuttaa katkaravut ennen kuin lisäät ne täytteeseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tosi hyvä resepti, tehny pari kertaa. Mehevä ja maukas.