Cajun-piirakka

Cajun-piirakka

Kinuskikissa suunnitteli tämän herkullisen jauhelihapiirakkareseptin. 

Pohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Täyte:
1punasipuli
250gjauhelihaa
1iso valkosipulinkynsi
3tlcajunmaustetta
1rklsoijakastiketta
70gtomaattipyrettä
125gruskeita papuja
120gsmetanaa
2dlkevytmaitoa
3munaa
100gtortilla chipsejä (chili)
100gjuustoraastetta (esim. cheddar tai emmental)

Valmistusohje

Sulata taikina ja painele se korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (vuokaa ei tarvitse voidella). Hienonna punasipuli. Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa punasipuli ja murskattu valkosipulinkynsi hetkeksi aikaa pehmenemään. Sekoita joukkoon cajunmauste, soijakastike, tomaattipyre ja pavut.

Yhdistä smetana, maito ja munat kulhossa. Lisää jauheliha-papuseos. Kaada vuokaan. Murskaa päälle tortilla chipsejä ja ripottele pinnalle juustoraastetta. (Jos haluat, että chipsit säilyvät rapeina, lisää ne juustoraasteen kanssa vasta 10-15 minuuttia ennen paistoajan täyttymistä.)

Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun juustoraaste on saanut sopivasti väriä. Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.

Resepti:
Kinuskikissa

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Onko tuo Cajun jotain tulista? En ole sitä ikin käyttänyt. Jos on, niin mitä suosittelette sen tilalle.
Cajunmauste on voimakas ja täyteläinen mausteseos, jossa on paprikaa, valkosipulia, sipulia, valkopippuria, mustapippuria, cayennepippuria, timjamia ja oreganoa. Jos ei halua käyttää mausteseosta, niin piirakkaan voi oman maun mukaan käyttää vain joitakin mausteseoksessa käytetyistä mausteista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta